Izsludina konkursu par naftas izpēti un ieguvi Baltijas jūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi atklātu konkursu ogļūdeņražu izpētei un ieguvei Latvijas teritoriālajos ūdeņos Baltijas jūrā. Konkursa aicināti piedalīties un licenci saņemt Latvijas un ārvalstu juridiskās un fiziskās personas, informē EM.

Konkurss izsludināts par ogļūdeņražu izpēti un ieguvi jūrā  licences laukumā 31,65 kvadrātkilometru platībā, kas atzīta par perspektīvu ogļūdeņražu iegulu, kurā iespējama naftas ieguve. 

Iegūstamās naftas daudzums minētajā iegulā pēc Valsts ģeoloģijas dienesta 2002. gada datiem ir 27-110 miljoni barelu. No tiem sagaidāmie ieguves apjomi ir 58 miljonu barelu apmērā.  

Valsts nodevā par ogļūdeņražu ieguvi iegūtu 15% no mēnesī iegūtās naftas daudzuma vērtības katrā ogļūdeņražu izpētes un ieguves licences laukumā, skaidro EM.

Iesniegums dalībai konkursā jāiesniedz līdz 2017. gada 11. septembrim. 

Iesniegumus licences saņemšanai vērtēs un par licences izsniegšanu lems licencēšanas komisija. Konkursa uzvarētājam, kas saņems visvairāk punktu, EM izsniegs licenci ogļūdeņražu izpētei un ieguvei.

Konkursa uzvarētājam licenci izsniegs uz laiku līdz 30 gadiem, tai skaitā izpētei – līdz 10 gadiem.

EM piebilst, ka 2010. gada beigās licenci par ogļūdeņražu izpēti un ieguvi vēlējās saņemt Dānijas kompānija "Odin Energi". Toreiz lēmums saistībā ar šīs kompānijas iesniegumu atlikts, jo valdība vēlējās izstrādāt jaunus noteikumus par ogļūdeņražu meklēšanu, izpēti un ieguvi.

Tie pieņemti  2015. gada 22. decembri, bet pēc nedaudz vairāk kā pusgada valdības sēdē  atbalstīts rīkojums par ogļūdeņražu izpētes un ieguves licences laukuma noteikšanu Latvijas Republikas teritoriālajā jūrā.

EM norāda, ka konkursa izsludināšana ir nākošais solis ceļā uz ogļūdeņražu izpētes un ieguves licences saņemšanu, aicinot konkursā piedalīties ne tikai "Odin Energi", bet arī visus interesentus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti