Igaunijas un Lietuvas finanšu ministri: Eiro Latvijā ir ļoti svarīgs uzticamības elements

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

„Eiro Latvijā ir ļoti svarīgs uzticamības elements, kas ir nozīmīgi gan Baltijai, gan pārējai eirozonai”, tā Latvijas iesniegumu Eiropas Komisijai un Eiropas Centrālajai bankai izvērtēt valsts gatavību eirozonai vērtē Baltijas kaimiņi. Igaunijas un Lietuvas finanšu ministri atzina, ka cer uz pozitīvu institūciju novērtējumu Latvijai tā, lai valsts eirozonai varētu pievienoties jau nākamgad.

Kā Latvijas Radio sacīja Lietuvas finanšu ministrs Rimats Šadžus, Lietuva sekos Latvijas piemēram: „Šis patiešām ir stūrakmens jūsu ekonomiskās attīstības vēsturei. Es domāju, ka Eiropas institūciju novērtējums būs sekmīgs, un Eiropas Komisija un Eiropas Centrālā banka secinās, ka Latvija izpilda Māstrihtas kritērijus un ir gatava pievienoties 17 valstu elites klubam, kur Lietuva arī vēlas būt dalībniece, tikai gadu vēlāk. Eiropas Komisijas izvērtējums, kas tika publicēts februārī, vēsta, ka Lietuvai ir diezgan reālas cerības sasniegt visus nepieciešamos kritērijus un pievienoties Latvijai eirozonā ar 2015. gada 1. janvāri.”

Savukārt, Igaunijas finanšu ministrs Jirgens Ligi Latvijas Radio atzina, ka eiro, ņemot vērā Igaunijas pieredzi, būs ļoti svarīgs Latvijas uzticamības elements: „Es ceru, ka novērtējums Latvijai būs pozitīvs, un domāju, ka Latvijas valdība ir izdarījusi ļoti pareizu izvēli. Tas būs labi gan Latvijai, gan Latvijas ekonomikai, gan arī Igaunijai, ka arī eirozonai, kas šādi apliecina, ka joprojām ir pievilcīga. Latvija Igaunijas acīs nav nedrošības avots, taču eiro būs ļoti svarīgs Latvijas ekonomiskās vides uzticamības elements. Es no sirds iesaku Latvijas cilvēkiem tam piekrist. Igaunijas ekonomika ieguva ļoti spēcīgu uzticamības un paļāvības uzrāvienu, kad mēs paziņojām, ka mūsu ekonomika ir kārtībā un mēs esam gatavi iestāties eirozonā. „

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti