Igaunija ir piektais lielākais investors Latvijā; kopš 2000.gada investīciju apjoms seškāršojies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Igaunija, kas sestdien, 24.februārī, svin neatkarības simtgadi, ir Latvijas trešais lielākais tirdzniecības partneris aiz Lietuvas un Vācijas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Dokumenti

Igaunijas investīcijas Latvijā

Lejuplādēt

149.5 KB

No Igaunijas pērn importējām preces apmēram viena miljarda eiro apmērā, bet eksportējām – 1,3 miljardu eiro apmērā, kas ir vairāk nekā gadu iepriekš.

Arī tiešo investīciju ziņā Igaunija ir nozīmīgs Latvijas ekonomiskais partneris – tās investīciju apjoms Latvijā kopš 2000.gada ir seškāršojies, stāsta Latvijas Darba devēju konfederācijas finanšu un nodokļu eksperts Jānis Hermanis.

Jānis Hermanis
00:00 / 00:21
Lejuplādēt

„Igaunija ir piektais lielākais investors Latvijā pēc [ieguldījumu] apjoma. Latvijas Bankas jaunākie dati liecina, ka Igaunijas investīcijas Latvijā ir 1,2 miljardi eiro. Tie ir 8% no kopējā ārējo investīciju apjoma, kas ir diezgan daudz. Ja skatāmies nozaru dalījumā, pēc „Eurostat” datiem 2016.gada beigās lielākās nozares ir operācijas ar nekustamo īpašumu (280 miljoni eiro), apstrādes rūpniecība (210 miljoni) un tirdzniecība (198 miljoni). Seko būvniecība ar 86 miljoniem un finanšu sektors ar 64 miljoniem eiro. No 2000.gada, kad investīciju apjoms bija apmēram 200 miljoni eiro, tas ir seškāršojies,” stāsta Hermanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti