Gāzes tirgus liberalizācijas modeļus vērtēs padziļināti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ekonomikas ministrija vērtēs trīs iespējamos modeļus gāzes tirgus liberalizācijas īstenošanai. To pēc valdības slēgtās sēdes žurnālistiem šodien sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP).

Pavļuts atzina, ka modeļu pētīšanai būs nepieciešami pāris mēneši. Tāpat ministrs atzīmēja, ka jautājums par gāzes tirgus liberalizāciju pamatā ir jārisina valdībai, ne Saeimai.

"Pamatsecināju ir tādi – protams, ka Latvijai ir pakāpeniski jāvirzās uz gāzes tirgus atvēršanu. Ir atsevišķas Eiropas Savienības prasības, kuras nepieciešams pakāpeniski ieviest jau drīzākā laikā. Un ir, protams, prasības, kuras vairāk saistītas ar izolācijas beigšanos, kuras varbūt būtu apsverams ieviest ilgākā laika posmā," sacīja Pavļuts.

Tāpat ministrs skaidroja, ka pastāv vairāki modeļi, kā Latvijā gāzes tirgus atvēršana var notikt. EM tika uzdot turpināt padziļināti analizēt šo risinājumu priekšrocības un trūkumus, hā arī atgriezties valdībā ar ziņojumu par izvērtējumu rezultātiem un secinājumiem, kurš modelis Latvijai nākotnē būtu vispiemērotākais.

EM sadarbībā ar starpinstitūciju darba grupu arī tika uzdots gatavoties sarunām ar „Latvijas Gāzes” akcionāriem par virzību uz gāzes tirgus atvēršanu.

Jau vēstīts, ka Latvija 2014.gada aprīlī paredzējusi liberalizēt gāzes tirgu. Taču Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija iepriekš rosināja atlikt tirgus liberalizāciju. Vēlāk gan koalīcija nosprieda, ka šī jautājuma virzību skatīs pēc Ekonomikas ministrijas informatīvā ziņojuma. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti