Francijas ministrs: Sankcijas izraisīs Krievijas ekonomikas sabrukumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rietumu noteiktās ekonomiskās un finanšu sankcijas Krievijai izraisīs tās ekonomikas sabrukumu, šādu viedokli paudis Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs. 

"Mēs izraisīsim Krievijas ekonomikas sabrukumu," intervijā raidorganizācijai "Franceinfo" teica ministrs dienu pēc tam, kad Francija, Eiropas Savienība un citas valstis pavēstīja par jaunām sankcijām pret Krieviju.

Ministrs klāstīja, ka sankciju rezultātā ir iesaldēti miljardiem dolāru Krievijas aktīvu. Turklāt, pēc tam, kad Krievijas Centrālā banka paaugstinājusi galveno procentu likmi līdz 20%, kompānijas spiestas aizņemties naudu par salīdzinoši augstām likmēm.

Viņš atzina, ka sankciju dēļ cietīs ne tikai uzņēmumi un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvināti cilvēki, bet arī parastie Krievijas iedzīvotāji, bet "mēs nezinām, kā mēs varam rīkoties citādi".

Bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš tagad ir Krievijas Drošības padomes vadītāja vietnieks, uz šādu Francijas pozīciju atbildēja tviterī, ierakstot, ka “kāds Francijas ministrs sacīja, ka paziņo ekonomisko karu Krievijai. Savaldiet mēli, džentelmeņi! Un neaizmirstiet, ka cilvēces vēsturē ekonomiskie kari bieži vien pārvērtās par īstajiem”.

Bruno Lemērs vēlāk teica aģentūrai AFO, ka šādi izteikumi ir nepieklājīgi, piebilstot, ka “mēs nekonfliktējam ar Krievijas cilvēkiem”.

KONTEKSTS:

Stājušās spēkā Eiropas Savienības papildu sankcijas pret Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātām amatpersonām, oligarhiem un propagandistiem. Bloka "melnais saraksts" papildināts ar 26 fiziskām personām, un sankcijām pakļauto cilvēku skaits pieaudzis līdz 696.

Starp šīm personām ir ar Latviju saistītais miljardieris Pjotrs Avens, kompāniju "Rosņeftj" un "Transņeftj" vadītāji, vicepremjers, satiksmes un būvniecības ministri. Sankcijas noteiktas arī Putina preses sekretāram Dmitrijam Peskovam un vairākiem Kremļa propagandistiem.

Virkne rietumuvalstu sankcijas Krievijai noteikušas saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti