FM vērtē uzņēmēju ierosinājumu par jaunu plānu cīņai ar ēnu ekonomiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu ministrija uzteic paveikto ēnu ekonomikas mazināšanā, taču vienlaikus arī piekrīt uzņēmējiem, ka pie sasniegtā nedrīkst apstāties. Tāpēc šobrīd ministrijā vērtē, vai turpmākai cīņai ar ēnu ekonomiku Latvijā būtu nepieciešams izstrādāt jaunu plānu vai varētu papildināt jau esošo.

„Mūsuprāt jāstrādā divos virzienos – aplokšņu algu apkarošanā un akcīzes preču kontrabandas apkarošanā. Patlaban mēs vērtējam, kāda varētu būt mūsu turpmākā rīcība organizatoriskā saistībā ar ēnu ekonomikas apkarošanu. Skaidrs, ka mēs turpināsim strādāt, lai ēnu ekonomiku samazinātu, bet - vai tiks papildināts esošais plāns vai tiks izstrādāts jauns plāns – to mēs patlaban vērtējam. Jebkurā gadījumā mēs to pārrunāsim ar uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, lai kopīgiem spēkiem turpinātu darbu pie ēnu ekonomikas samazināšanas,” norāda Finanšu ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā, tāpat kā gadu iepriekš, būtiski samazinājies ēnu ekonomikas īpatsvars, kas veidoja nedaudz vairāk par 20% no valsts iekšzemes kopprodukta. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ieskatā ēnu ekonomika Latvijā joprojām ir liela un būtu nepieciešams jauns plāns tās mazināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti