FKTK uzliek 10 800 eiro sodu «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» lielākajam akcionāram

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piemērojusi 10 800 eiro soda naudu AS "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" (RER) lielākajam akcionāram Sergejusam Grečukam saistībā ar kavēšanos ziņot par iegūto netiešo līdzdalību un obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu pārējiem RER akcionāriem, liecina FKTK informācija.

FKTK pārbaudes laikā konstatēja, ka pagājušā gada 7. martā noslēgto darījumu rezultātā Grečukas ieguva netiešu līdzdalību, par ko saskaņā ar likumu ir jāpaziņo akciju sabiedrībai un FKTK ne vēlāk kā četru tirdzniecības dienu laikā pēc dienas, kad iegūts attiecīgais balsstiesīgo akciju skaits.

Paziņojums FKTK iesniegts pērn 24. aprīlī, bet oficiālajā regulētās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā publicēts 11. maijā, kavējot paziņošanu vairāk nekā mēnesi.

FKTK administratīvās lietas ietvaros konstatēja arī, ka Grečuka kontrolētā sabiedrība "Measurestep Enterprises Limited" likumā noteiktajā termiņā nebija izteikusi pārējiem RER akcionāriem obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

"Measurestep Enterprises Limited" desmit darba dienu laikā – no pērna gada 16. marta līdz 3. aprīlim –  bija jāvēršas FKTK ar iesniegumu par akciju atpirkšanas piedāvājuma veikšanu. Taču "Measurestep Enterprises Limited" dokumentus iesniedza pērn 14. maijā, tādējādi likumā noteikto termiņu kavējot par vairāk nekā mēnesi, skaidro FKTK.

Šajā lietā FKTK un RER akcionārs Grečukas parakstīja administratīvo līgumu, kas par par konstatētajiem Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem paredz piemērot soda naudu 10 800 eiro apmērā.

"Nosakot akcionāram piemērojamo soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā citu AS "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" ieguldītāju interešu aizskārumu, kā arī to, ka akcionāri ir atzinuši pārbaudes rezultātā atklātos pārkāpumus," skaidro FKTK.

FKTK piemērotā soda nauda RER akcionāram tiks ieskaitīta valsts budžetā.

RER akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Saskaņā ar biržā "Nasdaq Riga" pieejamo informāciju, RER lielākajam akcionāram "Measurestep Enterprises Limited" pērn aprīļa beigās piederēja 98,64% akciju.

RER koncerna apgrozījums 2018. gada deviņos mēnešos bija 27,399 miljoni eiro, kas ir par 27,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2017. gadā, bet koncerna peļņa samazinājās par 11,5% un bija 1,4 miljoni eiro, vēsta LETA.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti