Eirovinjetes pārdotas jau vairāk nekā par miljonu eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Autopārvadātāji aktīvi veic autoceļu lietošanas nodevas samaksu, informē Satiksmes ministrijas pārstāvis Rolands Rumba. Līdz ceturtdienas pēcpusdienai autoceļu lietošanas nodeva bija nomaksāta par 14 731 transportlīdzekli, tādā veidā valsts budžetā iemaksātie līdzekļi pārsniedza 1 miljonu eiro.

Visvairāk par nodevu maksājuši kravu pārvadātāji no Latvijas – 8677. Savukārt no Lietuvas un Polijas nomaksāts attiecīgi par 2501 un 2070 transportlīdzekļiem.

Visbiežāk – 8938 reizes – pārvadātāji izvēlējušies maksāt par termiņu līdz vienam mēnesim. Savukārt jau par 1000 transportlīdzekļiem nodeva samaksāta par izdevīgāko periodu – vienu gadu.

Kaut arī pirmajās nodevas ieviešanas dienās bija vērojama zināma kravas transportlīdzekļu rindu veidošanās pirms nodevas samaksas vietām iebraucot Latvijā, patlaban sistēma ir sakārtojusies. Satiksmes ministrija aicina kravu transportlīdzekļu īpašniekus būt iecietīgiem un nodevas sākuma ieviešanas periodā izturēties ar sapratni.

Visērtāk par autoceļu lietošanas nodevu var samaksāt speciāli izveidotā internetā portālā www.lvvignette.eu/. Nodevas maksājums interneta portālā, kurš darbojas trijās valodās – latviešu, angļu un krievu, ir bez papildus izdevumiem nodevas maksātājam. Savukārt, maksājot par nodevu lielākajās degvielas uzpildes stacijās (DUS) vai VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) pakalpojumu sniegšanas vietās, jārēķinās ar papildu pakalpojuma maksu.

Jau ziņots, ka autoceļu lietošanas nodeva kravas transportlīdzekļiem Latvijā ieviesta no 1.jūlija, ko paredz Autoceļu lietošanas nodevas likums.

Nodeva attiecas uz tiem kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3,5 tonnām un kuri paredzēti vai tiek izmantoti kravu autopārvadājumiem, un šo nodevu jāmaksā arī par ārvalstīs reģistrētiem transportlīdzekļiem.Ieņēmumi no nodevas tiek novirzīti autoceļu uzturēšanai, atjaunošanai un attīstībai.

Nodevas samaksas kontroli veic Valsts policija. Prognozētie valsts budžeta ieņēmumi no nodevas šogad plānoti 4,3 miljoni eiro apmērā.

Neskaidrību gadījumā par autoceļu lietošanas nodevas samaksu var zvanīt uz informatīvo tālruni 67025999.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti