Eiropas latviešu uzņēmējus aicina uz šī gada noslēdzošo virtuālo tikšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šī gada janvārī kustības #esiLV pārstāvji sāka organizēt līdz tam nebijušu pasākumu – Eiropas latviešu uzņēmēju tīklošanos. Pirmais pasākums guva necerēti lielu atsaucību, un nu 16. decembrī notiks jau piektā virtuālā tikšanās. Pa šo laiku šajos pasākumos tikušies jau vairāki simti latviešu uzņēmēju no dažādām valstīm, guvuši jaunas zināšanas, kontaktus, pieredzi un iedvesmu.

“Ar šiem pasākumiem esam sasnieguši ko lielu un nozīmīgu – latviešu uzņēmēji no dažādām Eiropas valstīm ir kļuvuši vairāk zināmi, pamanāmi. Te viņi arī uzzina viens par otru, veidojas jaunas sadarbības un klientu loks,” saka viena no rīkotājām, uzņēmēju un uzņēmīgo kluba Vācijā “Biznesa bites” valdes priekšsēdētāja Karīna Cīglere (Ziegler).

Eiropā latviešu uzņēmēju ir daudz, tomēr bieži vien, atbilstoši mentalitātei un zināmai kautrībai, darbojas katrs savā lauciņā, reti kurš sevi piesaka skaļi. Tādēļ nereti viens latvietis nemaz nezina par otru pat tad, ja tas ir turpat netālu. Šis bija viens no iemesliem, kāpēc sākts rīkot Latvijas izcelsmes Eiropas uzņēmēju un uzņēmīgo cilvēku virtuālos saietus.

Arī piekto Latvijas izcelsmes Eiropas uzņēmēju un uzņēmīgo tīklošanās pasākumu organizē diasporas biedrība “Ekonomiskā sadarbība un investīcijas Latvijai” jeb kustība #esiLV kopā ar latviešu uzņēmēju klubiem un kustībām no Vācijas, Anglijas, Zviedrijas, Luksemburgas.

Kustība #esiLV veidota kā ārvalstīs darbojošos Latvijas izcelsmes uzņēmēju un nozares profesionāļu un organizāciju kopiena pieredzes apmaiņai un biznesa partnerību veidošanai. #esiLV ir reģistrēta Latvijā, bet tās darbībā iesaistīti Latvijas izcelsmes nozaru profesionāļi, uzņēmēji un zinātnieki no visas pasaules.

Pirmais pasākums šī gada 21. janvārī guva necerēti lielu atsaucību, visiem gribētājiem nepietika vietas pat digitālajā platformā. Katrā tikšanās reizē ir sava galvenā tēma – janvārī tika sniegta informācija par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa pirmsinkubācijas un inkubācijas programmu (PINK un INK), kurā pirmo reizi varēja pieteikties arī diasporas pārstāvji. Tā izraisīja ļoti lielu interesi, un daudzi dalībnieki nu jau šo programmu arī veiksmīgi pabeiguši.

Otrās tikšanās virstēma bija digitālais mārketings, trešo reizi tika runāts par to, kā izmantot pārmaiņas savā un sava uzņēmuma labā, savukārt pēc vasaras pārtraukuma, septembrī, galvenā tēma bija par publisko runu un prezentāciju.

Ļoti iecienīta sadaļa ir reālie pieredzes stāsti, kas ļauj no cilvēciskās puses uzzināt par praktiskajiem aspektiem, niansēm, kuriozām situācijām un dažādiem derīgiem knifiem.

Šoreiz par autentisko līderību stāstīs Inga Ezera, biznesa līderības un personības attīstības trenere ar starptautisku pieredzi. Savukārt ar pieredzes stāstu par ceļu uz sava sapņa realizāciju dalīsies Šveicē dzīvojošā latviete Liene Poriete. Kā vienīgā latviešu diasporas pārstāve viņa šogad piedalījās arī Valmieras attīstības aģentūras rīkotajā forumā “Māksla būt uzņēmējam”, kurā šī gada devīze bija “Pāri robežām!”. Viņa nesen sākusi realizēt savu projektu “fine art plate”, kurā sapludinājusi divas savas dzīves galvenās mākslas – vizuālo un kulināro. Viņas mērķis ir iedrošināt ārvalstīs dzīvojošos, kas vēl tikai domā par savu ideju realizāciju.

Liene Poriete un Inga Ezera
Liene Poriete un Inga Ezera

Noslēgumā, kā ierasts, dalībniekiem būs iespēja prezentēt sevi, uzdot jautājumus, iepazīties un dalīties ar kontaktiem.

Šobrīd šajos tīklošanās pasākumos tikušies jau vairāki simti dalībnieku, bet interesentu par un ap notiekošo ir vairāk nekā tūkstotis.

Latvijas izcelsmes Eiropas uzņēmēju tīklošanās pasākums notiks 16. decembrī plkst. 20.00 pēc Latvijas laika platformā ZOOM.

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Dalībniekiem būs iespēja īsi pastāstīt par sevi vai savu produktu, pakalpojumu, tāpēc ieteicams sagatavot īsu uzrunu un digitālo vizītkarti, ar ko dalīties.

Tā kā arī virtuālajā telpā diemžēl vietu skaits ir ierobežots, lūgums interesentiem līdz 15. decembrim reģistrēt dalību šeit.

 Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūgums rakstīt uz: [email protected]

“Ir pastāvīgie dalībnieki, bet katru reizi pieslēdzas arī daudzi jauni. Daļa piesakās, jo interesē konkrētā tēma, citiem būtiskāka ir tā sadaļa, kurā katrs dalībnieks īsi pastāsta par sevi un visi dalās ar digitālajām vizītkartēm. Jebkurā gadījumā šis gads bijis ļoti veiksmīgs – kad mēs, četras organizatores, latvietes no četrām valstīm, to izrunājām, secinājām, ka viss bijis tā vērts.

Tīklošanās pasākumi noteikti turpināsies, varbūt mazliet retāk, jo pa šiem diviem gadiem cilvēki noguruši no digitālās vides, bet par konceptu un pasākumu uzbūvi vēl spriedīsim – vai paliksim pie esošā visai veiksmīgā formāta, vai varbūt kaut ko pamainīsim. Man šķiet, vēl kāds ieguvums dalībniekiem no šādām tikšanās reizēm – ne tikai gūt zināšanas un uzzināt par citiem, bet arī motivāciju.

Daudziem uzņēmējiem, īpaši ārvalstīs, nereti pietrūkst tās ceļazvaigznes, kas mudina allaž un allaž iet tālāk, tiekties augstāk. Ja viss iet labi, tad tā arī iet – ir savi klienti, stabilitāte.

Citreiz grūti saskatīt jaunus izaicinājumus, motivāciju skatīties plašāk, nedaudz “palēkties”.

Šādas tikšanās ir kā svaigs gaiss un parāda jaunas iespējas,” ir pārliecināta Karīna Cīglere, kura arī pati seko šim principam – vienmēr mācīties, realizēt jaunas idejas un nekad neapstāties pie sasniegtā.

Organizatores atzīst – kaut klātesības sajūtu, tiekoties reāli, nekas nevar aizstāt, tomēr arī virtuāliem saietiem ir savi plusi: tajos var piedalīties ikviens jebkurā pasaules malā bez liekiem laika un naudas tēriņiem. Un, lai arī uzsvars tiek likts uz Eiropas latviešu uzņēmēju tīkla izveidošanu, daudzi no viņiem sadarbojas vai vēlas sadarboties arī ar Latvijas pārstāvjiem, tāpēc tīklošanās pasākumā laipni aicināti piedalīties arī Latvijas uzņēmēji. Rīkotāji noteikti patur prātā iespēju rīkot tikšanos arī klātienē – kad apstākļi to atļaus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti