Panorāma

Saeimas komisija par eiro

Panorāma

Noskaņojas alternatīvam "LM" glābšanas plānam

Panorāmas studijā Valdis Dombrovskis

Dombrovskis: Janvārī vairums iedzīvotāju atbalstīs eiro ieviešanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nākamā gada janvārī, kad, visticamāk, Latvijā latu nomainīs eiro, vairums iedzīvotāju atbalstīs tā ieviešanu, trešdienas vakarā LTV raidījumā „Panorāma” sacīja premjers Valdis Dombrovskis (LTV).

Viņš uzsvēra, ka jau šobrīd iedzīvotāju vidū atbalsts eiro pakāpeniski pieaudzis un sasniedzis 38%. Iedzīvotājiem tiks izskaidrots, kas mainīsies, ieviešot eiro, kā notiks pāreja un citi praktiski jautājumi.

Premjers pauda uzskatu, ka iedzīvotāju skepse pret eiro sakņojas apstāklī, ka pašā eirozonā šobrīd ir krīze, kā arī sentimentalitātē pret latu. Tiesa, kad 2008.gadā bija baumas par lata sabrukšanu, daudzi savu naudu mainīja pret eiro, atgādināja Dombrovskis. Taču jau šobrīd lats ir piesaistīts eiro. Tas nozīmē, ja eiro piedzīvo kādas svārstības, tādas piedzīvo arī lats, turklāt, visticamāk, ar neparedzamākām sekām nekā eiro.

Premjers arī norādīja, ka Latvija nedrīkst būt pārliecināta, ka ar to nekas nākotnē finansiālā aspektā nenotiks. Taču ar eiro iespējamos sliktus laikus būs pārdzīvot vieglāk.

Attiecībā uz atsevišķu organizāciju centieniem vākt iedzīvotāju parakstus, lai eiro neieviestu, premjers sacīja, ka tas pat īsti juridiski nav iespējams. Līdz ar iestāju ES Latvija piekrita iestāties eirozonā, un tas ir fiksēts Latvijas un ES līgumā.

Vēstīts, ka trešdien Latvija saņēma Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas uzaicinājumu iestāties eirozonā līdz ar nākamo gadu. Tiesa, oficiāls un galīgs lēmums būs pieņemts 9.jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti