«Ditton» noliedz saistību ar ES naudas izkrāpšanu un akcionāra Drīksnes aizturēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Daugavpils AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" (DPR) noliedz uzņēmuma saistību ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļu iespējamo izkrāpšanu un uzņēmuma akcionāra Vladislava Drīksnes aizturēšanu, teikts DPR padomes un valdes paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā norādīts, ka ES fondu projekts īstenots laika periodā no 2009. līdz 2011. gadam un uzņēmumam DPR ar šo projektu nav nekāda sakara. Tāpat paziņojumā norādīts, ka izmeklēšanas procedūras DPR teritorijā veiktas attiecībā uz DPR nomniekiem un bija saistītas ar dokumentu izņemšanu, kas, iespējams, varētu būt saistīti ar kriminālprocesu.

Izmeklēšanas procedūras nepārtrauca un netraucēja DPR un visu tās nomnieku saimnieciskajai komercdarbībai. DPR amatpersonas nav aizturētas un nav arestētas, bet turpina savu tiesību, pilnvaru un pienākumu izpildi. Informācija par akcionāra Drīksnes aizturēšanu un arestu neatbilst patiesībai, paziņojumā norāda DPR.

KONTEKSTS:

Valsts policija (VP) otrdien, 19. martā, aizturēja piecas personas aizdomās par vairāk nekā četru miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF). VP neatklāja aizturēto personu identitātes. Taču, pēc Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošās neoficiālas informācijas, aizturēto vidū bijis viens no DPR īpašniekiem Drīksne. Rūpnīcas administrācija uz LTV mēģinājumiem sazināties otrdien neatsaucās.

LTV rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka lieta saistīta ar pievadķēžu ražošanas rūpnīcu "Ditton Chain", ko LTV raidījumā "Viens pret viens" apstiprināja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV"). Ar iesniegumu policijā vērsusies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), no kuras administrētās programmas, iespējams, izkrāpti ERAF līdzekļi.

Portāls "Delfi" pirms vairākiem gadiem vēstīja, ka 2009. gadā radās iecere izveidot modernu rūpnīcu kvalitatīvu produktu ražošanai eksporta tirgiem metālapstrādes un mašīnbūves nozarē. Uz DPR bāzes izveidota šīs iniciatīvas virzītāja SIA "Ditton Chain", kas noslēdza ar DPR ilgtermiņa līgumu par ražošanas platību un dažu iekārtu nomu. Kopējās "Ditton Chain" jaunās ražotnes projekta izmaksas bija 6,7 miljoni latu (9,5 miljoni eiro). 2010. gada sākumā parakstīts līgums par ERAF līdzfinansējuma piesaisti kopumā trīs miljonu latu (4,3 miljonu eiro) apmērā no LIAA administrētās programmas "Augstas pievienotās vērtības investīcijas". Jaunajā ražotnē darbu bija plānots sākt 2011. gadā.

Tobrīd 85% "Ditton Chain" daļu piederēja SIA "Ditton Holding", bet 15% - DPR. Šāda īpašnieku struktūra saglabājās līdz 2018. gada maijam. Kopš tā laika "Ditton Chain" nosaukums ir SIA "Tool Industry" un uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Meteor Holding". Uzņēmuma patiesais labuma guvējs kopš 2018. gada marta ir Jurijs Batura, vēstīja LETA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti