Ciprs: SVF «krimināli atbildīgs» par Grieķijas parādu krīzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs paziņojis, ka Starptautiskais Valūtas fonds (SVF)  ir "krimināli atbildīgs" par Grieķijas parādu krīzi, un aicināja valsts Eiropas kreditorus izvērtēt  fonda politiku. 

"Ir pienācis laiks vērtēt Starptautiskā Valūtas fonda priekšlikumus ne tikai mums, bet īpaši Eiropai," sacīja Ciprs, uzrunājot parlamenta deputātus pēc tam, kad svētdien bez panākumiem noslēdzās kārtējās sarunas starp Grieķiju un aizdevējiem. 

“Fonds ir krimināli atbildīgs par šodienas situāciju," uzsvēra premjerministrs.

SVF ir aicinājis vēl vairāk samazināt pensijas un paaugstināt pievienotās vērtības nodokli vairākām precēm un pakalpojumiem. Grieķu premjerministrs uzskata, ka tā,  visticamāk, esot daļa no politiska plāna - pazemot visu tautu, kas pēdējo piecu gadu laikā ir cietusi, nebūdama vainīga.

Grieķijai ir jāveic kārtējie maksājumi aizdevējiem un jāpiedāvā savs reformu plāns, lai saņemtu valstij kritiski nepieciešamo finansējumu. Alternatīva ir izstāšanās no eirozonas.

Grieķijai un starptautiskajiem aizdevējiem vienošanās par nākamo aizdevumu ir jāpanāk 18.jūnijā, dienu pēc tam, kad Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) eksperti pārtrauca sarunas ar krīzē nonākušās valsts pārstāvjiem.

Jau ziņots par smagām sarunām starp Grieķijas valdību un aizdevējiem par iepriekšējo aizņēmumu atmaksu un iespēju saņemt papildu palīdzību. Eiropas Komisija (EK) nav apmierināta ar pēdējo Grieķijas iesniegto reformu plānu, no kā ir atkarīgs, vai valsts saņems pēdējo starptautiskā aizdevuma daļu. Plāns nepieciešams, lai Grieķija varētu saņemt atlikušo starptautiskā aizdevuma daļu 7,2 miljardu eiro apmērā.

Infografika: Kā Grieķijas ekonomika iekrita bezdibenī?

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti