Panorāma

Ainaži paliek slimnīcu kartē

Panorāma

Doma laukumā uzplaucis zāļu tirgus

Čeku loterijā ik mēnesi izlozēs 30 000 eiro

Čeku loterija startēs jau pēc nedēļas; ik mēnesi izlozēs 30 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

30 tūkstoši eiro ik mēnesi un 70 tūkstoši eiro reizi gadā. Tāds ir balvu fonds čeku loterijai, kas sāksies jau pēc nedēļas – 1.jūlijā. Valsts ieņēmumu dienests (VID) cer, ka šī loterija mainīs iedzīvotāju paradumus un turpmāk cilvēki daudz apzinīgāk par saņemtajām precēm un pakalpojumiem pieprasīs čekus. Jau iespējams apskatīt un izpētīt interneta mājaslapu cekuloterija.lv, kurā čekus būs jāreģistrē.

Pirkuma čeks, kvīts vai biļete vismaz 5 eiro vērtībā. Tas ir vienīgais, kas nepieciešams, lai piedalītos čeku loterijā. Šis pirkuma dokuments būs jāreģistrē interneta mājaslapā cekuloterija.lv

“Čekam ir jābūt konkrētā mēnesī iegādātam,

tātad, ja mums čeku loterija sākas jūlijā, tad mēs varam reģistrēt tikai 2019.gada jūlija čekus.

No 1.jūlija līdz 31.jūlijam mēs varam reģistrēt čekus, vēl mēs dodam papildu 5 dienas, līdz 5.augustam iereģistrēt čekus par jūliju,” skaidro VID Čeku loterijas projekta vadītāja Anna Šapovala.

Katra mēneša otrajā svētdienā notiks izloze, kuras rezultātu varēs redzēt loterijas mājaslapā vai sekot tai līdzi televīzijas ēterā. Laimētāji arī saņems īsziņu ar aicinājumu 30 dienu laikā pieteikties savai balvai. 

“Pats galvenais ir nenokavēt termiņus, jo, ja jūs piesakāties vēlāk nekā noteiktajā termiņā, jūs zaudējat iespēju saņemt laimestu. Tas ir saistīts ar to, ka nevis mēs nevēlamies jums izmaksāt vai tamlīdzīgi, bet tas ir valsts budžets, tas ir tīri tādu apsvērumu dēļ. Tāpat obligāti jāsaglabā čeka oriģināls, jo,

ja nebūs čeka oriģināla, laimestu mēs arī nesaņemsim,” norāda VID pārstāve.

Tomēr nav jābaidās, ka mājās kāds milzu skapis jāatvēl tikai čekiem. Starp visiem reģistrētajiem, bet mēneša izlozē nevinnējušajiem čekiem katru mēnesi tiks izlozēti 10, kurus tālāk virzīs lielajai gada balvai. Ja nevienā no šiem gadījumiem neatrodat savu čeka numuru, iepriekšējā mēneša čekus varat izmest.

“Liels ieguvums būs tā cilvēku ieradumu maiņa. Arī ārzemēs tā pieredze rāda, ka, dažus gadus paspēlējot loteriju, ir mainījusies cilvēku attieksme tajā, vai ņemt čeku vai tomēr neņemt. Un, ja sākotnēji to motivēja caur naudas balvām, tad beigās tas pieradums ir izveidojies tāds, ka viņi to pēc būtības dara automātiski,” zina stāstīt Finanšu ministrijas Valsts sekretāra vietniece Jana Salmiņa.

Naudas balvas ir iespaidīgas.

Katru mēnesi būs iespējams laimēt vienu naudas balvu 10 tūkstošu eiro apmērā, trīs 5000 eiro balvas un 50 naudas balvas 100 eiro apmērā. Savukārt gada izlozē, kas notiks katra gada februāra trešajā svētdienā, tiks izlozēta viena 20 tūkstošu eiro balva, 4 cilvēki saņems 10 tūkstošus eiro, bet 5 čeku reģistrētāji iegūs 5 tūkstoš eiro lielus laimestus.

Loterijā drīkst piedalīties un čekus uz sava vārda var reģistrēt arī bērni. “Ja mazie ķipari kopš bērnu dienām būs iemācījušies, ka tāds papīrs ir tomēr vērtīgs, tad nākotnē uz jautājumu, vai jūs piekrītat, ka vajadzētu nodokļus nemaksāt, tās atbildēs – nē – būs krietni vairāk,” saka Salmiņa.

Jāatceras gan kāda nianse par čekiem un pasākumu biļetēm. “Lai sabiedrība nedomātu, ka mēs viņus apzināti maldinām, ir jāsaprot viena lieta: ieejas kartes ir “Biļešu servisam”, tā ir ieejas karte, tā biļetīte, ko saņemam pretī. Un mēs saņemam vienlaicīgi čeku, tad mums ir jāreģistrē šis te čeks par saņemto ieejas karti. Vēl ir “Biļešu paradīzes” un kino, un teātra biļetēm – tieši tas pats princips, tās nav biļetes, bet ieejas kartes likuma izpratnē,” norāda Šapovala.

Lai čeku reģistrēšanu padarītu vēl ērtāku, VID kopā ar uzņēmumu “Mobilly” pašlaik izstrādā čeku loterijas viedtelefonu lietotni. Tā varētu sākt darboties nākamā gada sākumā.

Pirmā čeku loterijas mēneša izloze plānota 11.augustā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti