Briselē ministri pārrunā situāciju lauksaimniecībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Briselē tiekas dalībvalstu zemkopības ministri, lai pārrunātu jaunāko situāciju lauksaimniecības nozarē un joprojām valdošo krīzi, īpaši piensaimniecībā, par ko zemnieki jau vairākkārt protestējuši demonstrācijās Briselē. Sagaidāms, ka dalībvalstu pārstāvjus par jaunāko situāciju tirgū informēs lauksaimniecības komisārs Fils Hogans.

Eiropas Savienības lauksaimniecības sektora ministri tiekas laikā, kad zemnieki gatavojas jaunam vasaras mēnešu cēlienam un karstam darba laikam. Taču piena cenas un situācija nozarē kopumā nav iepriecinoša vairāku iemeslu, arī Krievijas noteiktā pārtikas preču embargo dēļ.

Lauksaimniecības komisārs Fils Hogans informēs par jaunāko Eiropas Komisijas rīcībā esošo informāciju, par situāciju tirgū.

Sanāksmē Briselē Latviju pārstāvēs Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis. Viņš plāno atkārtoti paust Latvijas viedokli, ka vissvarīgākā palīdzība būtu tālāka tiešā finanšu atbalsta piešķiršana piena un cūkgaļas ražotājiem, lai mazinātu pieaugošo zaudējumu slogu.

Saskaņā ar Zemkopības ministrijas datiem, piena cena pēdējos divos gados ir samazinājusies par gandrīz trešo daļu. Jaunākās prognozes liecina, ka vasarā piena iepirkuma cena varētu pazemināties līdz pat 12 eirocentiem par vienu kilogramu piena un zaudējumi sasniegtu teju 100 miljonu eiro, bet cūkgaļas nozarē - 24 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti