Briselē jau gatavojas svinēt pēdējo lēmumu par eiro ieviešanu Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien Eiropas Savienības (ES) finanšu ministri pieņems galīgo lēmumu par Latvijas pievienošanos eirozonai. Pašlaik viss liecina, ka šīs lēmums būs pozitīvs, un pēcpusdienā Briselē tam par godu jau ir ieplānotas svinības.

Latvijas delegāciju vadīs finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība"), kurš prognozē, ka lēmums tiks pieņemts ļoti ātri. „Finanšu un ekonomikas komisārs Rēns noteikti no savas puses nāks klajā ar ziņojumu, ka Latvija atbilst, ka vienreiz tas jau ir izskatīts un ka tas tiek balstīts uz konverģences ziņojumu par Latviju. Tad noteikti no Eiropas Centrālās bankas būs kāds - vai nu vadītājs vai vadītāja vietnieks. Tieši to pašu pateiks, ka Latvija atbilst visiem rādītājiem un tas ir apstiprināts dokumentos. Un tad noteikti no prezidentūras puses būs vēl trešais paziņojums, tāds aicinājums finanšu ministriem izsvērt iepriekš minēto, ka Latvija visiem rādītājiem atbilst un laipni tiek rekomendēta, lūgta eirozonā. Tā kā tas ir formāli… Tas noteikti ilgs ļoti īsu brīdi, es pat teiktu,” skaidroja Vilks.

Līdz ar šo lēmumu Latvija nākamā gada 1. janvārī kļūs par 18. eirozonas valsti. Briselē to uzskata arī par nozīmīgu signālu tirgiem un pasaulei, ka eirozona joprojām ir stabila.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti