Bēdīgi slavenais autoceļš Liepāja - Lietuvas robeža piedzīvos pārmaiņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad pārmaiņas sāks piedzīvot bēdīgi slavenais autoceļš Liepāja – Lietuvas robeža. Iedzīvotāji vairāku gadu garumā centās pievērst uzmanību šim ceļa posmam, kur bedres bija kļuvušas bīstamas transporta līdzekļiem. "Latvijas valsts ceļi" (LVC) sola, ka šogad sāksies šī autoceļa remonts vairāk nekā 20 kilometru garumā. Turpināsies darbi arī uz Rīga – Liepāja šosejas. 

Autoceļš, kas ved no Liepājas līdz pat Lietuvai, jau gadiem ilgi atradies sliktā tehniskā stāvoklī un daudzviet sabrucis, tāpēc arī rucavnieki sāka rīkot improvizētas talkas un paši lāpīja bedres uz ceļiem. Rucavā sievas pat apdziedāja bedraino ceļu pie Lietuvas robežas. 

2015.gadā uz autoceļa sāksies rekonstrukcijas darbi, kas notiks no 22. līdz 45.kilometram.

„Šobrīd jau ir atvērti būvdarbu konkursa piedāvājumi un notiek vērtēšana. Tiklīdz tā tiks pabeigta un būs pienācīgi laika apstākļi, respektīvi, temperatūra vairs nebūs zem nulles, tad varēs uzsākt būvdarbus,” Latvijas Radio pastāstīja LVC sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Kononova. 

2016.gadā plānots sākt risināt arī tās problēmas, kas saistītas ar piekrastes ceļu Grobiņa – Ventspils.

„Nākamajā gadā plānots izsludināt iepirkumu par būvdarbiem posmā no 43. – 63.kilometram.  Citas vietas, kur segums ir sliktā stāvoklī - no Vērgales uz Pāvilostas pusi - turpinās uzturēt, aizlāpot bedres,” sacīja Kononova.

Kurzemē daudzviet atsevišķos posmos gaidāmi remontdarbi. Turpināsies iesāktie darbi uz Rīgas – Liepājas šosejas, kā arī tiks uzsākta rekonstrukcija jaunās vietās. Gaidāmi darbi uz Rīgas – Ventspils šosejas, kā uz rotācijas apļa pie Tukuma. Vēl sāksies rekonstrukcijas darbi uz autoceļa Talsi – Stende – Kuldīga.

„Tāpat plānots atjaunot segumu vienā posmā uz autoceļa Kuldīga – Aizpute –Līči. Vēl Talsi – Dundaga – Mazirbe un citviet,” informēja LVC pārstāve  Kononova.

Šogad daudzviet Kurzemē notiks darbi arī uz tiltiem. 

Tuvākajā laikā, kad tiks pabeigti visi plānošanas darbi, tiks izveidota arī  2015.gada remontdarbu karte, ar kuru visi interesenti varēs iepazīties LVC mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti