Arī Latvijas cietušie lauksaimnieki varēs saņemt ES kompensācijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atbalsts lauksaimniekiem, kuri cietuši no Krievijas ieviestajām importa sankcijām, varētu tikt piešķirts no Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecību atbalsta tiešmaksājumu līdzekļiem. Tiesa gan, Latvijas lauksaimnieki ir pārliecināti, ka īstenojot šādu ieceri, dāsnākā atbalsta saņēmējiem būtu jāsolidarizējas ar tiem, kuri no ES saņem mazāku atbalstu.

Krievijas ieviesto tirdzniecības sankciju seku mīkstināšanai lauksaimnieku atbalstam varētu tikt novirzīti arī līdzekļi no lauksaimniecības nozarei paredzētajiem tiešmaksājumiem – tā sarunā ar Latvijas Radio atzina premjerministre Laimdota Straujuma („Vienotība”).

Tiesa, viņa uzsvēra, ka par šāda soļa īstenošanu nepieciešams kopīgs ES lēmums.

„Tas nav Latvijas vienas pašas lēmums, tas ir lēmums visā ES, un es to ideju, tad kad es dažas dienas atpakaļ runāju ar [ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisāru Dačanu] Čološa kungu pa telefonu, pieminēju. Bet Eiropas Komisija kopumā skatās, un ministru sanāksme būs septembra sākumā – 5. vai 8. – nu tādos datumos. Tur lemsim, un Latvijas puse ir aizsūtījusi visus savus materiālus un aizsūtījusi savus priekšlikumus. Šis ir arī viens no tiem, bet nu skatīsimies, jo Latvija viena to nevar izvēlēties,” teica Straujuma.

Ziņots, ka Krievija augusta sākumā ieviesa pārtikas produktu embargo no ES, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas, kuras bija ieviesušas sankcijas pret Krieviju, cenšoties apturēt tās atbalstīto prokrievisko kaujinieku darbību Austrumukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti