Ar jaunu ostu Gruzija cer pavērt vārtus starp Āziju un Eiropu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gruzija sākusi būvēt ostu, kas savienos Āziju ar Eiropu. Piejūras pilsētā Anaklijā topošā osta jau tiek dēvēta par valsts vēsturē svarīgāko infrastruktūras projektu, kas palīdzēs Gruzijas ekonomiskajai izaugsmei.

Uzmanības centrā nonākusi osta Gruzijas jūras pilsētā Anaklijā – tā varētu kļūt par galveno jūras savienojuma punktu starp Āziju un Eiropu. Anaklija atrodas uz Melnās jūras austrumu robežas, tuvu Abhāzijas reģionam, piedāvājot īsāko maršrutu uz Ķīnu.

Kaut arī Gruzijai ir stratēģiska atrašanās vieta – tā atrodas uz vēsturiskā Zīda ceļa – tai nekad nav bijusi osta atklātā jūrā, tāpēc tā līdz šim nav piesaistījusi daudz kravas kuģu.

Šis projekts atvēršot pēdējos vārtus starp Āziju un Eiropu tiem 75% kuģu, kas iepriekš nevarēja piekļūt Gruzijas teritoriālajiem ūdeņiem un ostām. Gruzijai tas ļaušot kļūt par nozīmīgu spēlētāju reģionā un palīdzēs valsts ekonomiskajai izaugsmei.

Arī Vācija arvien vairāk vēlas investēt šajā valstī, jo vēlas lai tā būtu drošas izcelsmes valsts un lai no tās nevajadzētu uzņemt bēgļus.

Pagājuši desmit gadi kopš Gruzijas kara ar Krieviju, taču Krievija vēl aizvien iestājas pret Gruzijas dalību ES un NATO.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti