Aiztur grupējumu par ieceri izkrāpt 64 000 latu no ES fondiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Uz aizdomu pamata par krāpšanu lielos apmēros personu grupā aizturēti trīs vīriešus, kuri i norādot nepatiesu informāciju, bija iecerējuši izkrāpt naudas līdzekļus 64 000 latu apmērā no Eiropas Savienības (ES) fondiem, informēja Valsts policijā (VP).

Iesaistītās personas, izmantojot virkni savā starpā saistītus uzņēmumus, tajā skaitā arī fiktīvus, iesniedza „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā” noslēguma maksājuma pieprasījumu par ES fonda projekta īstenošanu aktivitātē „Atbalsts ieguldījumiem sīko un mazo komersantu attīstībā īpaši atbalstāmajās teritorijas”.

Pieprasījumā esot apzināti norādīta nepatiesa informācija par iegādātās iekārtas cenu. Tās patiesā vērtība bija septiņas reizes mazāka, nekā minēts projektā, norādīja policijā.

Jau pērn janvārī VP Ekonomisko noziegumu pārvaldē sākts kriminālprocess pēc par minēto gadījumu. Savukārt šogad janvārī par noziedzīgo nodarījumu tika aizturēta personu grupa.

Iesaistītajām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Martā kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kā informēja policijā, kopumā šajā gadā sākti trīs kriminālprocesi, kas saistīti ar ES finanšu līdzekļu izkrāpšanu. Valsts policija arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību finanšu līdzekļu izkrāpšanai no ES fondiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti