Valsts kontrole veiks revīziju finanšu grūtībās nonākušajā Rēzeknes pašvaldībā

Ņemot vērā identificētos riskus saistībā ar Rēzeknes valstpilsētas pašvaldības spēju izpildīt uzņemtās saistības un risināt radušās finanšu problēmas, Valsts kontrole (VK) Saimnieciskā gada pārskata (SGP) revīzijas apjomā ir iekļāvusi Rēzeknes valstspilsētas pašvaldību.

VK informēja, ka revīzija tiks veikta ar mērķi vērtēt pašvaldības budžeta vadības atbilstību tiesību aktiem, plānošanas dokumentiem un valstiski (vai starptautiski) atzītai praksei un uzņemto saistību pilnīgumu.

VK par minēto jautājumu sagatavos starpziņojumu SGP revīzijas ietvaros līdz šī gada beigām, vienlaikus paturot iespēju revīzijas laikā nodalīt jautājumu atsevišķā revīzijā.

Tāpat VK par būtiskiem faktiem vai iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem, ja tādi tiks konstatēti revīzijas laikā, nekavējoties informēs atbildīgās iestādes.

Lai sekmētu revīzijas norisi un veicinātu Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības finansiālās situācijas izvērtējumu, kā arī ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Finanšu ministrijas (FM) kompetenci pašvaldību pārraudzībā, VK aicinājusi ministrijas līdz šā gada 5. septembrim sniegt to rīcībā esošo informāciju un nepieciešamības gadījumā tikties ar VK revidentiem, lai detalizēti pārrunātu identificētās finanšu problēmas.

KONTEKSTS:

Rēzeknes pilsētas pašvaldība ir nonākusi smagā finansiālā situācijā – izdevumu segšanai šim gadam tai pietrūkst 3,9 miljonu eiro. Lai ieekonomētu līdzekļus, pašvaldības vadības uzdevumā iestāžu un pārvalžu vadītāji ir sagatavojuši priekšlikumus darbinieku skaita samazināšanai. 

Rēzeknes pašvaldība sagatavoja rīcības plānu finansiālās situācijas uzlabošanai ilgtermiņā, taču pēc tā izvērtēšanas Finanšu ministrija (FM) nav guvusi pārliecību, ka pašvaldība spēs pildīt savas saistības pret kreditoriem.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība") aicināja VK izskatīt iespēju tuvākajā laikā veikt ārkārtas revīziju Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā. Tikmēr Rēzeknes pašvaldības domes sēdē piektdien, 1. septembrī, plāno lemt par finanšu stabilizācijas procesa sākšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti