Pirmajā ceļojumā devies pasaulē lielākais kruīza kuģis «Icon of the Seas»

Sestdien savā pirmajā ceļojumā devies pasaulē lielākais kruīza kuģis "Icon of the Seas", kas pieder kruīzu uzņēmumam "Royal Caribbean".

Kuģis uzbūvēts 900 dienās kuģu būvētavā Turku, Somijā. Kuģis ir 365 metrus garš, tam ir 20 klāji un vieta 7600 pasažieriem un 2350 apkalpes locekļiem.

Lai nodrošinātu, ka neviens no kuģa pasažieriem negarlaikotos un nebūtu izsalcis, uz kuģa ir septiņi peldbaseini, tostarp "ezers" ar 151 400 litriem ūdens, seši ūdens slidkalniņi, karuselis un slidotava, kā arī vairāk nekā 40 restorāni un bāri.

Pasažierus izklaidēs aptuveni 50 mūziķi un komiķi, kuru sastāvā ir līdz šim lielākais uz kuģa ceļojošais orķestris ar 16 dalībniekiem. Tāpat kuģotāji varēs izbaudīt izrādi "Oza zemes burvis", kurā piedalīsies lidojoši pērtiķi.

Uz kuģa dzīvos arī zelta retrīvers Rovers, kurš jau nodēvēts par galveno suņu virsnieku. Viņš gan vēl ir kucēns un uzstājas pēc īpaša grafika kopā ar savu pavadoni.

Turklāt "Icon of the Seas" ir pārpildīts ar jaunākajām tehnoloģijām, un, neskatoties uz tā milzīgo izmēru, "Royal Caribbean" apgalvo, ka tas ir videi krietni draudzīgāks salīdzinājumā ar atsevišķiem mazākiem kruīza kuģiem.

Uzņēmuma pārstāvis teica, ka "Icon of the Seas" ir par 24% energoefektīvāks, nekā prasīts šobrīd projektētajiem kuģiem. Uzņēmums arī plāno līdz 2035. gadam ieviest kuģi ar nulles enerģijas patēriņu.

Taču šis ir arī pirmais "Royal Caribbean" kuģis, kas darbojas ar sašķidrinātu dabasgāzi, kas jau izpelnījies dabas aizstāvju kritiku.

Vienlaikus, kuģa paraboliskais priekšgals izstrādāts, lai palīdzētu kuģim vieglāk pārvietoties ūdenī un samazināt degvielas patēriņu, kā arī emisijas. Uzņēmumā arī norādīja, ka vairāk nekā 93% saldūdens kuģis iegūst, izmantojot reverso osmozi.

Uz "Icon of the Seas" ir arī atkritumu pārstrādes sistēma, kas ļauj tos uz kuģa pārvērst gāzē, ko kuģis var tālāk izmantot kā enerģiju.

Uz pasaulē lielākā kruīza kuģa ir izveidotas kopumā astoņas dažādas "apkaimes", kas īpaši pielāgotas dažādām demogrāfiskajām grupām, tostarp jauniešiem, ģimenēm ar maziem bērniem un arī senioriem.

Pēc mājas bāzes Maiami pamešanas sestdien pilnībā izpārdotais "Icon of the Seas" nedēļu ceļos pa Karību jūras reģionu un tad atgriezīsies Maiami.

Kā liecina kruīza kuģa mājaslapā pieejamā informācija, biļetes cena uz šī kuģa – atkarībā no izvēlētajiem pakalpojumiem – maksā 1800–2200 ASV dolāru (1659–2027 eiro).

Tīmekļa medija "Cruise Critic" galvenā redaktore Kolīna Makdaniela amerikāņu raidsabiedrībai "CNN" sacīja, ka "Icon of the Seas" bija līdz šim 2024. gadā visvairāk kruīza kuģiem veltītajā mājaslapā meklētais atslēgvārds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti