Panorāma

Uz austrumu robežas sāk veidot aizsarggrāvjus

Panorāma

38 gadi kopš sprādziena Čornobiļas atomelektrostacijā

VID aptur PVN izkrāpējus taksometru pakalpojumu jomā

Par PVN izkrāpšanu taksometru jomā aptur noziedzīgo grupējumu; uzlikti aresti 58 auto

Martā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policija apturēja noziedzīga grupējuma darbību, kurš nodarbojās ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu taksometru pakalpojumu jomā, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 000 eiro apmērā. Šajā lietā uzlikti aresti 58 automobiļiem.

VID informēja, ka atbilstoši VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes speciālistu secinājumiem noziedzīgais grupējums īstenoja nodokļu izkrāpšanas shēmu un tā tika realizēta taksometru pakalpojumu jomā. Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022. gada sākuma līdz 2023. gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki veica procesuālās darbības Rīgā, Jūrmalā un Salaspilī, tajā skaitā desmit kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīvesvietās, birojos, juridiskajās adresēs un automobiļos.

Kratīšanu laikā atrasti un izņemti pierādījumi – mobilie tālruņi, datori, zīmogi, datu nesēji, trešo personu ID kartes un grāmatvedības dokumenti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā. Mantisko jautājumu nodrošināšanai uzlikti aresti 58 automobiļiem.

Saistībā ar noziedzīgā grupējuma darbībām VID Nodokļu un muitas policijā ir uzsākts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas organizētā grupā (Krimināllikuma 218. panta otrā daļa) un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās (195. panta otrā daļa) paredzētajām noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

Par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem piecas personas tika aizturētas, trijām no tām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti