Laikraksts: ASV varētu izslēgt vairākas Ķīnas bankas no globālās finanšu sistēmas

ASV izstrādā sankcijas, kas izslēgtu vairākas Ķīnas bankas no globālās finanšu sistēmas, atsaucoties uz avotiem ASV valdībā, vēstī laikraksts "The Wall Street Journal".

Kā norādīja laikraksta avoti, sankcijas domātas, lai piespiestu Pekinu pārtraukt tehnoloģiju piegādes Krievijas militārās rūpniecības uzņēmumiem, un tās tiks ieviestas, ja Ķīna ignorēs Vašingtonas diplomātisko spiedienu.

Saskaņā ar laikraksta avotu teikto, Ķīnas sniegtais atbalsts ļāva Krievijai atjaunot savu militāri rūpniecisko potenciālu, jo tieši Pekina kļuva par galveno elektronisko komponentu, lidmašīnu detaļu un citu militārajā rūpniecībā izmantojamu preču piegādātāju Maskavai. 

Turklāt vairākas Ķīnas bankas darbojās kā starpnieki eksporta darījumos ar Krieviju, apstrādājot maksājumus un finansējot uzņēmumu tirdzniecību.

Laikraksts atzīmēja, ka ASV plānotie ierobežojumi Ķīnas banku sektoram var radīt daudz būtiskākas sekas nekā cita veida sankcijas, ko varētu piemērot Pekinai. Ķīnai, kas saskaras ar samilzušo parādu problēmu, šādi ierobežojumi varētu būt īpaši sāpīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti