2014.gadā VID plāno nodokļos iekasēt vairāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

2013. gadā Valsts ieņēmumu dienests (VID) nodokļos iekasējis par 4,5% procentiem vairāk nekā plānots. 2014. gadam palielināts pats nodokļu ieņēmumu plāns – VID darbiniekiem būs jāspēj iekasēt par 390 miljoniem eiro vairāk nekā pērn. Par to preses konferencē informēja Valsts ieņēmumu dienests.

2013. gadā vislabāk veicies ar pievienotās vērtības nodokli, kas iekasēts 104% apmērā, sociālās apdrošināšanas iemaksām – 104,1% apmērā un iedzīvotāju ienākumu nodokļa iekasēšanu, kas izpildīta par 107%. Bet ir nodokļi, ar kuriem nav vedies tik labi.

„Šeit ir jāmin uzreiz uzņēmumu ienākuma nodoklis, jo ir neiekasēti 17 miljoni eiro jeb aptuveni 5% no plānotā,” atzīst VID ģenerāldirektore. „Neizpilde ir muitas nodoklī. Bet muitas nodoklis ir pie importēšanas, kas ir jāmaksā. Un imports – kāds viņš ir, cik daudz un kā sadalās sortimentā preču grupu ziņā, protams, to nevar ietekmēt Valsts ieņēmumu dienests, to pats komersants var ietekmēt.”

Kopējais nodokļu parāds arī turpina augt un pašreiz veido   1,4 miljardus eiro. VID atzīst, ka par reāli atgūstamiem tiek uzskatīti vien 154 miljoni eiro. Parādu piedziņas uzlabošana ir viena no prioritātēm, ko VID sev izvirzījis 2014. gadā.

Šogad paveicamo darbu sarakstā ir arī nodomi padarīt Elektroniskās deklarēšanās sistēmu jeb EDS lietotājiem ērtāku, paplašināt sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, modernizēt vairākas kontroles sistēmas un vienkāršot dažādu pārskatu un deklarāciju iesniegšanu.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti