Staķis: Rīgā investīciju jomā šis būs izrāviena gads

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Attiecībā uz investīcijām Rīgā šis būs izrāviena gads. To Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. 

Staķis norādīja, ka darbs, ko Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūra darījusi divu gadu garumā, nu sācis nest rezultātus. Sarunas ar potenciālo investoru parasti notiekot ilgi, tāpēc rezultāti redzami vien tagad. 

"Mums [Rīgai] ir sarunas ar 15 investoriem, kur esam finālā, kas nozīmē, ka izvēle ir starp Rīgu un kādu citu pilsētu," sacīja Staķis, norādot, ka lielākā konkurence ir starp Centrāleiropas un Polijas pilsētām.

Investorus izdodas piesaistīt ar to, ka Rīgā ir labi izglītoti darbinieki, kā arī pilsētā ir liels ārzemju studentu skaits, pateicoties Rīgas Stradiņa universitātei, atzīmēja Staķis.

Tāpat pilsētas galva atklāja, ka Rīga piesaistījusi arī pirmo lielo investoru – biotehnoloģiju uzņēmuma "Roche" kompāniju "Roche Services & Solutions", kurš visu savus pasaules klientus apkalpošot no Rīgas. Uzņēmums patlaban meklē biroja telpas un jau pieņem darbā darbiniekus, stāstīja Staķis. 

"Tas ir ļoti svarīgi, jo arī pārējiem investoriem tā ir zīme, ka lieli uzņēmumi atkal sāk izvēlēties Rīgu," piebilda Staķis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti