Uzņēmumu starptautiskās konkurētspējas stiprināšanai piešķir papildu 3,1 miljonu eiro

Uzņēmumu starptautiskās konkurētspējas veicināšanai papildus novirzīti 3,1 miljoni eiro, otrdien, 13. jūnijā, nolēma valdība. Finansējums tiks pārdalīts no citām Eiropas Savienības (ES) fondu programmām, kur tas palicis neiztērēts.

Ekonomiku galvenokārt ietekmējušas augstās izejvielu cenas, noskaņojuma vājināšanās un tirdzniecības apjomu mazināšanās ar Krieviju, Baltkrieviju un Ukrainu, tādēļ Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) īstenotajai atbalsta programmai tiks novirzīti 3,1 miljoni eiro, norādīts Ekonomikas ministrijas (EM) ziņojumā valdībā. 

Papildu finansējums starptautiskās konkurētspējas aktivitātēm pārdalīts no nodarbināto apmācību programmas 1,5 miljonu eiro apmērā un ražošanas telpu un infrastruktūras izveides programmas 1,6 miljonu eiro apmērā. Atbalsts komersantiem būs pieejams līdz šī gada jūnija beigām.  

Kopumā līdz 1. martam uzņēmēji LIAA programmā saņēmuši finansējumu 30,7 miljonu eiro apmērā.

No pērnā gada novembra līdz šī gada aparīļa beigām atbalsta pieprasījumus iesniedza 1112 uzņēmumi, norādīja LIAA.

Finansējumu starptautiskās konkurētspējas paaugstināšanai uzņēmēji var piesaistīt dažādu eksporta aktivitāšu īstenošanai. Atbalsta programmas laikā atbalstu līdz pat 80% no attiecināmajiem izdevumiem var saņemt par dalību izstādēs un tirdzniecības misijās, ražotņu un produktu sertifikācijai, produktu vai pakalpojumu mārketingam, kā arī citām aktivitātēm.

Visbiežāk uzņēmēji atbalstu izmanto dalībai starptautiskās izstādēs (23% no pieteikumiem), 15% to izmanto sertifikācijai, lai pielāgotos citu valstu tirgiem, un 14% to izmanto dalībai digitālajās platformās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti