Slovēnijas plūdu dēļ autobūves uzņēmums «Volkswagen» samazina ražošanu

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" bijis spiests samazināt ražošanu vairākās Eiropas rūpnīcās detaļu trūkuma dēļ. Uzņēmums paziņoja, ka plūdi, kas pagājušajā mēnesī skāra Slovēniju, smagi ietekmējuši kādu nozīmīgu dzinēju detaļu piegādātāju.

"Volkswagen" samazinājis maiņu skaitu Volfsburgas rūpnīcā Vācijas ziemeļos, kur tiek ražoti "Golf" un "Tiguan" modeļi. Tāpat ražošana samazināta ražotnē Hannoverē, kur tiek ražots komerctransports. Uzņēmums skaidro, ka šie traucējumi ilgs vismaz dažas nedēļas un turpmākajā laikā varētu tikt ietekmētas arī citas ražotnes. 

Portugālē "Volkswagen Autoeuropa" automašīnu rūpnīca Palmelas pilsētā nedēļas sākumā pavēstīja, ka no septembra sākuma pārtrauks ražošanu, jo plūdu dēļ rūpnīcas piegādātājam trūkst spēkratu detaļu.

"Deutsche Bank" analītiķi iepriekš prognozēja, ka turpmākajās nedēļās līdzīgas problēmas varētu skart arī citus Eiropas piegādātājus un oriģināliekārtu ražotājus.

Šogad piedzīvotie plūdi Slovēnijā bija postošākā dabas katastrofa jaunāko laiku Slovēnijas vēsturē, iepriekš vērtēja šīs valsts amatpersonas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti