11 miljoni «Volkswagen» auto visā pasaulē aprīkoti ar dzinējiem - izmešu datu viltotājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vācijas auto ražošanas gigants "Volkswagen" nācis klajā ar paziņojumu, ka kopumā 11 miljoni auto visā pasaulē ir aprīkoti ar noteiktu dīzeļdzinēja tipu, kas var viltot datus par kaitīgiem izmešiem, ziņo AFP.

Kompānija paziņojusi arī, ka trešajā ceturksnī atvēlēs 6,5 miljardus eiro, lai segtu potenciālos zaudējumus saistībā ar šo skandālu. Tāpat kompānijai nāksies koriģēt šā gada peļņas plānus.

Pēc "Volkswagen" paziņojuma kompānijas akcijas cena Frankfurtes biržā otrdien saruka par 20%. Dienu iepriekš auto ražotāja akcijas vērtība biržā jau nokritās par 17%.

Jau ziņots, ka ASV varas iestāžu iegūtie dati liecina, ka gandrīz pusmiljons šajā valstī pārdoto automašīnu ir aprīkotas ar speciālu programmatūru, kas ļauj izslēgt izmešu kontroli. Tā tiekot ieslēgta vienīgi pārbaužu gadījumos.

Ja informācija izrādīsies patiesa, "Volkswagen" draud līdz pat 16 miljardu eiro liels naudas sods. Tas arī nopietni iedragās uzticamību šai autobūves firmai. "Volkswagen" ir pārtraucis vairāku savu automašīnu modeļu pārdošanu ASV.

Reaģējot uz informāciju, kompānijas vadība ir atvainojusies un paziņoja par iekšējas izmeklēšanas uzsākšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti