Vācijas valdība pārdod daļu savu «Deutsche Post» akciju

Vācijas valdība pārdevusi 50 miljonus pasta un loģistikas uzņēmuma "Deutsche Post" akciju, ļaujot tai iegūt vairāk nekā divus miljardus eiro, teikts valdības publiskotajā paziņojumā.

Tādējādi valsts īpašumā esošā "Deutsche Post" akciju daļa samazinājusies no 20,5% līdz 16,5%.

No šo akciju pārdošanas gūtos ienākumus paredzēts izmantot, lai finansētu Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmuma "Deutsche Bahn" infrastruktūras modernizēšanu.

Vācijas valdība jau iepriekš pavēstīja, ka plāno palielināt valsts ienākumus, pārdodot atsevišķu uzņēmumu akciju daļas.

Decembrī finanšu ministrs Kristians Lindners, īstenojot budžeta vienošanos, paziņoja, ka Vācija investēs dzelzceļa operatorā "Deutsche Bahn", daļēji izmantojot līdzekļus, kas tiks iegūti, privatizējot daļas dažos no 100 vai vairāk uzņēmumiem, kas tai pieder, ziņo "Reuters".

"Ar šo darījumu valdība turpina atbildīgu politiku privatizēt uzņēmumus, par kuriem nav ievērojamas intereses," paziņoja ministrija. 

Šogad valdība plāno iegūt līdz 4 miljardiem eiro, pārdodot uzņēmumu daļas, liecina "Reuters" rīcībā esošie Finanšu ministrijas dokumenti.

Loģistikas koncerna DHL preses pārstāvis sacīja, ka uzņēmums, kas Vācijā pārvalda "Deutsche Post", ir paudis neitrālu attieksmi pret turpmāku valdības līdzdalības samazināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti