Dienas ziņas

Nav vienprātības par Rēzeknes un novada apvienošanu

Dienas ziņas

Atkritumu poligonā Liepājas pusē atrod zīdaiņa līķi

Sankcijām pakļauto personu īpašumiem piemēros 10 % likmi

Sankcijām pakļautu personu īpašumiem plāno 10% nekustamā īpašuma nodokli

Sankcijām pakļautu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu nekustamajam īpašumam Latvijā piemēros nodokļa likmi 10% apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības. To paredz Saeimas konceptuāli atbalstītie grozījumi.

Izmaiņas likumā par nekustamā īpašuma nodokli Saeima lēma skatīt steidzamības kārtā un atbalstīja pirmajā lasījumā. Deputātus sagaida vēl otrais lasījums.

Izmaiņas paredz, ka nekustamā īpašuma nodokļa likmi tiem īpašumiem, kas pieder sankcijām pakļautām personām, vairs nenoteiks pašvaldības, bet gan būs vienota likme – 10% no īpašuma kadastrālās vērtības.

Tāpat ar grozījumiem paredzēts, ka šīm personām vairs nepiemēros nekustamā īpašuma nodokļa atbrīvojumus, kā arī tās vairs nesaņems nodokļa atlaides, tostarp brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās.

Ņemot vērā, ka pašvaldības jau ir izsūtījušas paziņojumus par aprēķināto nekustamā īpašuma nodokli, tās varēs nodokļa apmēru pārrēķināt un līdz šī gada 15. jūlijam izsūtīt precizētu nodokļa maksāšanas paziņojumu. 

Ja sankcijām pakļauta persona būs kavējusi nekustamā īpašuma nodokļa nomaksu, pašvaldībām paredzētas tiesības triju mēnešu laikā uzsākt nodokļa parāda piedziņu bezstrīda kārtībā. 

Plānots, ka pašvaldībām kopējie nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi varētu palielināties par 1,9 miljoniem eiro, norādīts grozījumu anotācijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti