Nākamā gada vidū amatu atstās «Luminor Bank» valdes priekšsēdētājs Peters Boseks

Nākamā gada vidū amatu atstās "Luminor Bank" valdes priekšsēdētājs Peters Boseks, aģentūru LETA informēja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Kronberga.

Boseks 2024. gada 30. jūnijā atstās amatu, lai atgrieztos Austrijā un kļūtu par jauno valdes priekšsēdētāju "Erste Group Bank AG", kas ir viens no lielākajiem finanšu pakalpojumu sniedzējiem Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Boseka vadībā "Luminor" ir veiksmīgi paaugstināta efektivitāte, rentabilitāte, veikti uzlabojumi klientu pieredzē un stiprināta risku pārvaldība, kas ir pamatelementi organizācijas stratēģijā, lai kļūtu par vadošo banku Baltijā, stāstīja Kronberga.

"Luminor" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis izteica pateicību Peteram par visu, ko viņš ir sasniedzis savā pilnvaru laikā, un pauž prieku, ka Boseks ir piekritis palikt amatā līdz nākamajam gadam, cieši sadarbojoties ar padomi un vadot valdi, lai nodrošinātu vienmērīgu pārejas procesu, kamēr tiks izlemts par viņa amata pēcteci.

Boseks pats lepojas ar to, ko paveicis kopš pievienošanās "Luminor", un skaidro, ka lēmums atgriezties Vīnē un "Erste Group" neesot bijis viegls, bet viņš zinot, ka atstās "Luminor" "labās rokās un ar lielām nākotnes perspektīvām".

"Luminor Bank" peļņa pērn sasniegusi 124,7 miljonus eiro, kas ir par 66,9% vairāk nekā 2021. gadā, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji. Bankā skaidroja, ka peļņas pieaugumu galvenokārt veicināja efektivitātes paaugstināšana un neto procentu ienākumu pieaugums paaugstinātas "Euribor" likmes ietekmē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti