Dienas ziņas

Labdarības pasākums – tradīcija Līvānos

Dienas ziņas

Valkas novadā vairs nebūs nevienas bankas

Valmieras teātrī godina sezonas labākos māksliniekus

Valmieras teātrī godina aizvadītās sezonas labākos māksliniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 4 mēnešiem.

Tuvojoties gada nogalei, jau tradicionāli Valmieras drāmas teātra kolektīvs svinīgā pasākumā sveica aizvadītās sezonas labākos māksliniekus un teātra darbiniekus. 2013./2014.gada sezona Valmieras teātrī ir bijusi jauniestudējumiem bagāta. Blakus jau pieredzējušiem režisoriem sevi pierādījuši arī vairāki jaunie režisori, kuriem Valmieras teātra durvis ir atvērtas arī turpmāk.

Valmieras drāmas teātrī 28.decembra vakarā pēc izrādes "Balle būs" notika Gada balvas pasniegšanas ceremonija. Teātra kolēģu balsojumā sezonas labākās aktrises apbalvojumu saņēma divas mākslinieces -aAktrise Rūta Dišlere, kura atveido spilgtas loma izrādēs "Dzimta", "Stikla zvērnīca" un "Taureņi ir brīvi", kā arī Māra Mennika, kurai aizvadītā sezona bijusi bagāta ļoti dažādām lomām.

"Viss sākās ar "Dzimtu", kur bija ļoti spēcīga, pamatīga loma, kuru Fēlikss Deičs man uzticēja un es biju ļoti pateicīga, jo tas bija kaut kas cits. Tad nejauši - "Klusumu, notiek izrāde!" Tā loma man ļoti viegli padevās," teic Māra Mennika.

Savukārt labāko aktieru balvas saņēma Aigars Apinis par Zēna lomu izrādē "Lūša stundā" un Rihards Jakovels, kurš saņēma arī Valmieras teātra režisoru balvu par spēju radīt brīnišķīgas lomas un iedvesmot.

"Mēs izveidojām izrādi "[email protected]", kuras pamatē es šo balvu saņēmu. Kolēģi mani ļoti atbalstīja un gribēja, lai viss izdodas, un tā arī ir. Pēc tam bija daudz darba, kas ir ļoti patīkami, ka režisori uzticas, dod uzdevumus, rausta, lai es kaut kā attīstītos," saka Rihards Jakovels.

Svinīgajā ceremonijā tika pasniegtas arī skatītāju simpātiju balvas - šogad tās saņēma Māra Mennika un jau otro gadu pēc kārtas aktieris Mārtiņš Meiers. Savukārt par labāko izrādi skatītāju balsojumā atzīts iestudējums "Taureņi ir brīvi".

"Katra izrāde - vai tā aiziet un piedzīvo ilgu mūžu, vai tai lemts īsāks mūžs dažādu apstākļu dēļ - tā daudz ko dod gan teātra attīstībai, gan tieši aktieriem," norāda Valmieras drāmas teātra direktore Evita Sniedze.

Katru gadu Valmieras teātris pasniedz arī balvu par mūža ieguldījumu - šoreiz to saņēma apģērbu modelētāja Zenta Tupčijenko, kura Valmieras teātrī strādā vairāk nekā 30 gadus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti