Kultūras ziņas

Valmieras teātrī jaunajā sezonā daudz latviešu lugu

Kultūras ziņas

Latvijā dzimušās mūzikas zvaigznes Jūrmalā

Teātra festivāls jauniem cilvēkiem "NoMadI"

Teātra festivālā «NoMadI» - aktuālas izrādes, koncerti un radošās darbnīcas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturto gadu ar teātra skatītājiem satiekas festivāls jauniem cilvēkiem "NoMadI". Tā nosaukumā ietverta gan vārdu spēle angļu valodā "Ne-traks-es", gan vārda pamatnozīme - festivāls nekad nenotiek vienā un tai pašā vietā. Šogad festivāla ceļojums apstājas Valmiermuižā, kur no 8. līdz 10.augustam varēs gan skatīties izrādes, gan klausīties koncertus, gan piedalīties radošās darbnīcās.

Festivālā  izrādi sev atradīs gan bērni - piemēram, objektu teātra izrādi "Vasaras sala", gan arvien pieaugušāki jaunie skatītāji. Viņiem adresēta "Dirty Deal Teatro" satīriskā pamācība "Mazie jautājumi" un versija par karadienesta tēmu "Heavy Metal", arī Ingas Gailes iestudējuma "Āda" koncertvariants no Ģertrūdes ielas teātra repertuāra.

"Šogad, piedaloties tikai latviešu izrādēm un tikai nevalstisko teātru izrādēm, man liekās, tas ir arī diezgan liels apliecinājums tam, kādu vietu šobrīd nevalstiskie teātri ir izcīnījuši bērnu un jauniešu teātra lauciņā. Tajā pašā "Spēlmaņu naktī" bērnu un jauniešu kategorijai ir izvirzīti tikai nevalstiskie teātri, tur nav neviena valsts teātra," norāda festivāla rīkotājs, režisors Mārtiņš Eihe

Festivālā "NoMadI" bērni aicināti piedalīties arī meistardarbnīcās, kuras vadīs Cēsu jaunās sākumskolas skolotāji un kuras tematiski pielāgotas izrāžu nosaukumiem: "Vasaras sala" un "Ziemas māja".

"Varbūt vecāki, kuri kādreiz gribēs kaut mazliet savādāku izglītību, ne tik klasisku, tā ir laba iespēja iepazīties ar to - kā tas notiek, kā tas ir, kad bērni mācās un viņiem ir dažādas bāzes, kurām jāiet cauri, kāds ir kreatīvais process," saka Mārtiņš Eihe.

Kā jau vēstījām, divi vakari festivālā ir veltīti arī mūzikai - 8.augustā būs iespēja dzirdēt Ģertrūdes ielas teātra izrādes "Āda" koncertversiju, bet festivāla noslēgumā 9.augustā uzstāsies ansamblis "Manta".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti