Spīķeros sācies mākslas festivāls «Dirty Drama»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas teātru kopainā arvien aktīvāk sevi piesaka neatkarīgie teātri. Viens no tiem "Dirty Deal Teatro" Spīķeros, kura veikumu ar "Spēlmaņu nakts" nomināciju novērtējuši arī teātra kritiķi.

Latvijas teātru kopainā arvien aktīvāk sevi piesaka neatkarīgie teātri. Viens no tiem "Dirty Deal Teatro" Spīķeros, kura veikumu ar "Spēlmaņu nakts" nomināciju novērtējuši arī teātra kritiķi. Šodien teātrī sāksies starptautisks mākslas festivāls "Dirty Drama", kura programmā līdzās izrādēm būs arī radošās darbnīcas, diskusijas un jauno dramaturgu čempionāts.

Pēc ļoti kupli apmeklētajiem "Baltās nakts" pasākumiem "Dirty Deal Teatro" notiek tīrīšanas un uzkopšanas darbi. Tajos vēl pirms sarunas ar mani aktīvi iesaistījusies arī teātra vadītāja Krista Jansone, jo šajā teātrī visi darot visu. Kristai ir gandarījums, ka savas trīs ar pus gadu pastāvēšanas laikā "Dirty Deal Teatro" kļūst arvien populārāks, arī kritiķi to novērtē, šogad "Spēlmaņu naktij" nominēts viņu projekts "Visi mani prezidenti", arī tikko notikušajā "Baltajā naktī" cilvēku pieplūdums bijis milzīgs.

Neatkarīgajiem teātriem aktīvi radoši jārosās visu laiku - un tā šodien "Dirty Deal Teatro" sāksies jau trešais viņu organizētais starptautiskais festivāls "Dirty Drama", kurā piedalīsies ļoti interesanti viesi - neatkarīgie teātri no Polijas, Zviedrijas un Somijas. Festivāla tēma šoreiz ir SPĒLE.

Vieni no interesantākajiem viesiem būs teātris no Zviedrijas - "Teatr Maskinen", teātra kompānija neparasta ar to, ka dzīvo un strādā kādā mazā ciematiņā dziļi Zviedrijas mežos, taču viņu izrādes ir sociāli un politiski ļoti aktuālas. Visi "Teatr Maskinen" dalībnieki esot arī ļoti interesantas personības, ko patiešām vērts satikt - kas arī "Dirty Drama" festivālā būs iespējams, jo bez izrādēm notiks arī meistarklases, radošās darbnīcas, sarunas un diskusijas, "Teatr Maskinen" arī komunikācijā esot ļoti aktīvi.

Ne mazāk aktīva un atraktīva personība festivālā pārstāvēs Somiju, un tas būs Pekko Koskinens no kompānijas "Reality Research Center". Pekko pazīstams ar to, ka viņš vada ekskursijas pa pilsētu, apspēlējot visdažādākās tēmas. Rīgā šī tēma būs TICĪBA. Pekko meklēs un rādīs visdažādākos ticības pierādījumus mūsu galvaspilsētā, par savu ekskursijas pieredzi.

Līdzās viesiem festivālā "Dirty Drama" piedalīsies arī Olgas Žitluhinas dejas kompānija, būs skatāma jaunā režisora Jāņa Sniķera izrāde "Teātris liesmās", kas būs spēles ar gaismu un uguni, tāpat notiks arī jauno dramaturgu čempionāts "10 minūtes slavas", kurā uzzināsim par šī brīža aktualitātēm mūsdienu dramaturģijā. Festivāls notiks no ceturdienas līdz sestdienai "Dirty Deal Teatro" Spīķeros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti