Rīta Panorāma

Izstāde "Latviešu tautas tērpu raksti"

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Sprūdu

Intervija ar Karlosu Martinesu

Spāņu mīma Karlosa Martinesa misija ir cilvēkos atdzīvināt iztēli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Viņš uz skatuves nerunā – jau vairāk nekā 30 gadus, taču tas nenozīmē, ka nerunātu emocijas, krāsas, garšas vai netiktu nodoti vēstījumi. Pantomīmas meistars no Barselonas Karloss Martiness Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāmā” apgalvoja, ka viņa misija ir cilvēkos atdzīvināt iztēli.

„Kad biju bērns, es ļoti vēlējos kļūt par aktieri, lai varētu uzstāties visā pasaulē. Paldies mīma mākslai, ka varu būt aktieris un uzstāties visā pasaulē,” „Rīta Panorāmā” norādīja Martiness.

Viņš uzsvēra, ka pantomīma ir ļoti grūta māksla, jo viņa galvenais darba materiāls ir gaiss, kas ir ļoti trausls un var jebkurā mirklī pazust.

Martiness piekrīt, ka pantomīma kā mākslas veids noveco, bet māksla vienmēr būs aktuāla. „Tāpēc es vairāk ticu mākslai, ne tikai veidam, kā pasniedzu pantomīmu. Baltais grims un baltie cimdi ir viens no mākslas pasniegšanas veidiem,” sacīja mīms.

Viņaprāt, iztēlei nav ierobežojumu, tāpēc savās izrādēs viņš cilvēkos vēlas iztēli pamodināt.

Latvijā Martiness pirmo reizi uzstājies 2002.gadā. Šoreiz viņš sagatavojis divas atšķirīgas programmas – izrādi „Laiks svinēt” un programmu ģimenēm „Maģiskā klusuma pasaule”. Pantomīmas izrāde "Laiks svinēt" 5.aprīlī būs skatāma Valmieras drāmas teātrī, 6.aprīlī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" un 7.aprīlī Ventspils Pārventas bibliotēkā.

Tāpat īpaši Latvijas skatītājiem Martiness ir sagatavojis programmu ģimenēm "Maģiskā klusuma pasaule", kas būs skatāma 4.aprīlī Jēkabpils Tautas namā un 8.aprīlī Mārupes Kultūras namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti