Šodien pasniegs jaundibināto nacionālas nozīmes apbalvojumu – Dejas balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šodien, Starptautiskajā Dejas dienā, tiks pasniegts jaundibinātais nacionālas nozīmes apbalvojums - Dejas balva. Pasniegšanas ceremoniju, kas risināsies Rīgas Krievu teātrī, būs iespējams skatīties interneta tiešraidē portālā LSM.lv.

Dejas balva ir Latvijas augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā - baletā, laikmetīgajā dejā un skatuviskajā tautas dejā.

Pasniegs Dejas balvu
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

Balvas ceremonijā tiks pasludināti uzvarētāji 13 nominācijās, kā arī pasniegta balva par mūža ieguldījumu - izcilajam dejas pedagogam, tautas deju ansambļa "Vektors” vadītājam Uldim Šteinam.

Žūrijas pārstāves Gunta Bāliņa un Alda Skrastiņa sarunā ar raidījumu „Kultūras Rondo” viņa ieguldījumu raksturoja šādi: “Par Uldi Šteinu man ir vislielākais prieks, jo viņš ir fantastisks gan kā cilvēks, gan kā pedagogs. [..] Uldis vienmēr ir teicis, ka pašdarbībā cilvēks kļūst par personību. Es pilnīgi piekrītu viņa teiktajam. Bet ir svarīgi, kādu skolotāju tu savā ceļā sastopi.”

Bāliņa un Skrastiņa raksturo Šteinu kā izcilu pedagogu, kurš vienmēr apbur ar vienkāršību, smaidu un labu humora izjūtu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti