Kultūras rondo

"Sinfonietta Rīga" sāk savu jubilejas - piecpadsmito - sezonu

Kultūras rondo

Aicina uz festivālu "Divi Jūliji" Gulbenē. Top izstāde "Madernieka stils"

Nedēļas nogalē notiks festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Septembra nogalē notiks festivāls «Teātris ir visur Kuldīgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

25., 26. un 27. septembrī Kuldīgā jau piekto gadu pēc kārtas notiks skatuves mākslas festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā”, informēja organizatori.

Jubilejas gada pirmo dienu 25. septembrī ieskandinās ilggadēji festivāla viesi – Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ar režisores Rēzijas Kalniņas izrādi “Dzīves DārgAkmentiņi”.

26. septembrī pašiem mazākajiem skatītājiem (no divu gadu vecuma) būs iespēja apmeklēt tradicionālo festivāla bērnu rītu – šoreiz kopā ar Liepājas Leļļu teātra Loti, piedaloties uzvedumā ar rotaļām "Lote un draugi dodas uz Zemes centru”, kamēr pārējie interesenti ir aicināti uz “Teātris ir visur Kuldīgā” piecu gadu jubilejas koncertu kopā ar Jāni Skuteli un grupu “Dziļi violets”, apvienojot dažādus skatuves mākslas žanrus un Latvijā iemīļotu mākslinieku uzstāšanos, un vienā koncertā ieskicējot ikgadējo festivāla repertuāra daudzveidību un plašumu.

Izrāde "Dzīves DārgAkmentiņi"
Izrāde "Dzīves DārgAkmentiņi"

Sestdienas koncerta programmā plānotie mākslinieki: baleta mākslinieks Arturs Skuteļskis un baleta soliste Margarita Demjanoka-Skuteļska ar dejas priekšnesumu; trio “Saldais”, kurā apvienojušās aktrises Zane Dombrovska, Dita Lūriņa, Ērika Eglija, Lelde Dreimane, klausītājiem solot “saldu, viegli pikantu koncertprogrammu ar nelielu šķipsniņu koķetīga humora”; Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra muzikāls priekšnesums, ko aktieri ir sagatavojuši festivāla 5 gadu jubilejai par godu, iekļaujot tajā visā pasaulē atpazīstamus hitus un dziesmas no dažādām teātra izrādēm; Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris ar muzikālu priekšnesumu, klausītājiem sniedzot ieskatu savā iemīļotajā repertuārā retro noskaņās; Ieva Kerēvica ar programmu “Mazās interpretācijas” kopā ar Norbertu Skrauci (bass), Madaru Kalniņu (piano), Kasparu Grigali (bungas); festivāla ikgadējie viesi – jautrās mūzikas grupa “Montana”, ar savu neparasto manieri izpildot zināmus latviešu popmūzikas darbus un superhitus; burvju māksliniece Jeļena Paļčevska, kā arī koncertā uzstāsies jaunieši no Kuldīgas Bērnu un Jauniešu centra muzikāli radošās studijas “Mona”.

Grupa "Montana"
Grupa "Montana"

Festivālā neizpaliks arī ikgadējais kino vakars.

“Teātris ir visur Kuldīgā” jubilejai par godu Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās filmu skolas īsfilmu programmā apvienoti spilgti, pēdējos gados Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālajā filmu skolā veidoti mācību darbi, kuri augstu novērtēti gan Latvijā, gan ārvalstīs, taču līdz šim nav izrādīti Kuldīgā – režisores Adriānas Rozes komēdija, farss “Kolektīvs.Es”, režisores Martas Boteres komēdija, spriedzes filma “Vilku nakts”, režisora Žulijena Nuhuma Kulibali pieaugšanas stāsts, drāma “Diskrēts”, režisora Antona Barona drāma “Dēls jeb kaleidoskops”, režisores Ievas Norveles komēdija “Lelles”. Lomās iejutušies tādi Latvijā zināmi aktieri kā Ivars Krasts, Zane Jančevska, Lelde Dreimane, Ivars Kļavinskis, Niklāvs Kurpnieks un citi. Brīvdabas kino vakars notiks 26. septembrī Kuldīgas pilsētas dārzā.

Lai rūpētos par festivāla notikumu formu dažādību, festivāla trešajā dienā, 27. septembrī, plānots atkārtot iepriekšējā gada festivāla punktiņmandalu meistarklasi Sarmītes Eidukas vadībā, vakarā noslēdzot festivālu ar pianista Andreja Osokina un pianistes, dziedātājas Katrīnas Gupalo koncerttūres programmu “100 gadi ar Piafu”, iedibinot festivālā vēl nebijušu tradīciju – profesionālu mūziķu koncertu ar teātra elementiem. Koncertizrāde ir veltījums leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas simtgadei, kas nojauc robežu starp teātri un izpildītājmākslu, klasisko un populāro mūziku, atklājot stāstu par vīrieša un sievietes mīlestību un tās nepieradināmo dabu iedvesmai pakļautajā mākslinieka dzīvē.

“100 gadi ar Piafu”
“100 gadi ar Piafu”

Katru gadu festivāls aicina ziedot līdzekļus kādas vietas uzlabošanai vai iestādes attīstībai Kuldīgā. Šogad visos festivāla pasākumos būs iespēja ziedot līdzekļus Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra muzikāli radošās studijas “Mona” dalībniekiem jaunu skatuves tērpu izveidei.

Skatuves mākslas festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā” pirmo reizi tika rīkots 2016. gadā. Festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā” notiek ar Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu. Projekta organizators un idejas autors ir nodibinājums “Skatuves mākslas producentu fonds”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti