Sākas «Rimini Protokoll» viesizrādes «Situāciju telpas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar nozīmīgiem Eiropas režisoru veikumiem turpina iepazīstināt „Rīga 2014” programma „forte forte”. Otrdien Rīgas Kinostudijā sāksies pasaulslavenā Berlīnes kolektīva „Rimini Protokoll” viesizrādes „Situāciju telpas”. 

 „Rimini Protokoll” ir dokumentālā teātra pionieri, kuri savās izrādēs izmanto reālu cilvēku dzīvesstāstus un kuri nekad nestrādā ar profesionāliem aktieriem. Uz Rīgu viņi atveduši izrādi par ieroču industriju un kara biznesu mūsdienu pasaulē.

 Latvijas Jaunā teātra institūta vadītāja Gundega Laiviņa stāsta, ka „izrāde ir par 20 cilvēkiem, kuru dzīvēs ieroči spēlē ļoti nozīmīgu lomu - vai tie būtu politiķi, vai ieroču ražotāji, vai karavīri vai ārsti, kas tad nu pēc tam savāc sakropļoto cilvēku daļas”.

„Šīs izrādes pamatā ir dziļš, nopietns pētījums, jo šie 20 cilvēki nāk no teju visiem kontinentiem - no Sīrijas, Izraēlas, Meksikas, Āfrikas - no visām šīm zonām un teritorijām, kurās karš notiek nepārtraukti. Līdz ar to darbs ne tikai formas ziņā ir ļoti interesants, bet arī satura ziņā sniedz būtiskas zināšanas par to, kā pasaule mūsdienās funkcionē un kā funkcionē šī kara industrija,” stāstīja Laiviņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti