Kultūras ziņas

"Lielā mūzikas balva 2014" - jau šovakar!

Kultūras ziņas

Akmeņu stāsti tuvplānā

Puškina teātra "Figaro kāzas" - Dailes teātrī

Maskavas Puškina teātris uz Rīgu atvedis «Figaro kāzas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 2 mēnešiem.

Pjēra-Ogistēna de Bomaršē komēdija "Figaro kāzas" 300 gadu laikā nav zaudējusi savu aktualitāti. Maskavas Aleksandra Puškina teātris Rīgā uz Dailes teātra skatuves 3. un 4.marta vakarā piedāvās režisora Jevgeņija Pisareva izrādi "Figaro kāzas" ar populāro dziedātāju Sergeju Lazarevu Figaro lomā.

Trešo reizi pēdējo gadu laikā Maskavas Aleksandra Puškina teātris ierodas Rīgā. Dinamikas un humora piesātinātā izrāde "Figaro kāzas" iemantojusi popularitāti Maskavā, bet tagad divus vakarus skatāma arī uz Dailes teātra skatuves. Galvenajā lomā - mūziķis Sergejs Lazarevs, kurš guvis aktiera izglītību un kuru ar Latviju saista īpašas atmiņas.

"Jūrmalā 2002.gadā, tieši laikā, kad tika iestudēta izrāde "Romeo un Džuljeta", notika konkurss "Jaunais vilnis", kurā es kā grupas "Smash" dalībnieks uzvarēju. Latvijā man daudz kas sākās saistībā ar mūziku. Tāpēc esmu priecīgs šeit parādīt arī savu aktiera darbu," norāda Sergejs Lazarevs.

Izrādes režisors Jevgeņijs Pisarevs lugu "Figaro kāzas" vēlējies iestudēt jau ilgāku laiku. "Kā es nokļuvu Puškina teātrī? Jāsaka gan - ne uzreiz, bet, kad es sapratu, ka man ir pasaulē labākā trupa un paši labākie mākslinieki, lai šo nospēlētu, es atgriezos pie šīs idejas, tās man no jauna piedzima," stāsta Jevgeņijs Pisarevs.

Scenogrāfs, vairākkārtējā Krievijas augstākās teātra prēmijas "Zelta maska" laureāts Zinovijs Margoļins izrādei radījis iespaidīgas un krāšņas piecstāvīgas dekorācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti