Liepājas teātrī top satīrisks teātra dienas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Par godu 27. martam - Starptautiskajai teātra dienai Liepājas teātrī top satīrisks “Veltījumu koncerts". Būs arī vairāki citi svētkiem veltīti pasākumi, sola rīkotāji.

“Veltījumu koncerts”, kā stāsta teātra muzikālais vadītājs Normunds Kalniņš, esot radīts kā nedaudz ironisks uzvedums, kurš skatītājiem nebūtu jāuztver nopietni, bet gan tā laikā jādalās svētku sajūtā ar aktieriem un teātra darbiniekiem. 

“Mēs esam optimisti! Mēs esam visstraujāk augošā ekonomika pasaulē(?)! Tas nekas, ka mūsu ekonomika ir pēdējā vietā, mēs esam pārvarējuši krīzi un veiksmīgi sadalījuši valsts labumus. Tas nekas, ka pietika tikai dažiem! Mēs esam optimisti, mēs ticam solījumiem un pacietīgi gaidām brīnišķīgo rītdienu, kad šie solījumi tiks aizmirsti un to vietā nāks citi solījumi. Mēs plati smaidām un vēlam saviem līdzcilvēkiem pozitīvus panākumus, par ko arī dziedāsim, dejosim un runāsim “Veltījumu koncertā”,” koncerta ievadvārdos patētiski sludina teātra direktors Herberts Laukšteins.

Uzvedumā, ko vadīs Marģers Eglinskis un Ilze Trukšāne, Liepājas teātra aktieri izpildīs gan latviešu, gan ārzemju mākslinieku kompozīcijas. Atsevišķos numuros aktieri iejutīsies dziesmu oriģinālizpildītāju lomās, kā arī tiks veidotas parodijas par populārām dziesmām.

Skatītājiem būs iespēja apmeklēt koncertu 26., 27.martā un 1.aprīlī.

Svētku laikā no 26. marta līdz 1. aprīlim paredzēts teātrī novietot pasta kastīti, ar kuras starpniecību ikviens skatītājs varēs nosūtīt labus vārdus, vēlējumus, mīlestības un talanta apliecinājumus un citas vēstulītes gan aktieriem, gan citiem teātra darbiniekiem, kuri strādājuši pie tā, lai skatītāji teātrī justos gaidīti un gribētu atgriezties atkal.

26. martā tiek plānoti arī teātra zinātnieces Edītes Tišheizeres grāmatas “Abpus rāmjiem. Sarunas par mākslu un dzīvi” atvēršanas svētki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti