Kultūras ziņas

Kates Krolles ticības simboli "Arsenālā"

Kultūras ziņas

Honkongas bērnu koris Cēsīs un Rīgā

Nacionālajam teātrim šosezon 12 jauniestudējumi

Latvijas Nacionālajam teātrim šosezon 12 jauniestudējumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kā ierasts, ar Elzas Radziņas kulona, Kārļa Sebra un Veltas Līnes gredzenu pasniegšanu labākajiem aktieriem 5.augustā savu 96. sezonu uzsāka Latvijas Nacionālais teātris.

Latvijas Nacionālajā teātrī aizvadītajā sezonā 551 nospēlēto izrādi kopumā noskatījušies vairāk nekā 173 000 skatītāji, kas ir nedaudz mazāk nekā iepriekšējā sezonā.

Normunds Naumanis teica, ka, ja teātrī ir divas labas izrādes sezonā, tad tas ir notikums. Es tomēr gribu teikt, ka mums ir vairāk panākumu," saka Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Visvairāk skatīto izrāžu galvgalī ir jauno režisoru veikums - Jaunajā zālē Vladislava Nastavševa "Vecene", bet Lielajā un Aktieru zālē apmeklētākās ir Elmāra Seņkova "Sarkangalvīte un vilks" un "Meitenes". Savukārt Seņkova iestudētais "Ezeriņš" ir izpelnījusies aizvadītās sezonas Gada izrādes titulu.

Pirms sezonas sākuma Latvijas Nacionālais teātris tradicionāli piešķīra goda balvas labākajiem aktieriem. Elzas Radziņas kulons par darbu izrādē "Spoki" piešķirts Lāsmai Kugrēnai, bet Veltas Līnes gredzenu par lomām izrādēs "Mollija saka jā" un "Kabarē" saņēma Marija Bērziņa. Savukārt labākā aktiera gods un Kārļa Sebra gredzens par lomām izrādēs "Satisfakcija" un "Laiks un Konveju ģimene" pasniegts Ivaram Kļavinskism.

Pašam pret savu darbu ir jābūt kritiskam, lai nebūtu zvaigžņu slimība, lai nesāktu gulēt uz lauriem. Tikpat labi balvu bija pelnījis arī Mārtiņš Brūveris," norāda Ivars Kļavinskis.

Šogad Latvijas Nacionālā teātra kolektīvu papildinās četri aktieri - Kaspars Aniņš, Maija Doveika, Sanita Pušpure un Jurģis Spulenieks.

"Ir ļoti daudz jaunatnes teātrī, un jaunatne garantē ritmu," uzsver režisors Edmunds Freibergs.

Protams, tā ir atbildības sajūta. Beidzot ir mājas, beidzot ir ģimene," teic Jurģis Spulenieks.

Latvijas Nacionālais teātris savā 96. sezonā plāno iestudēt Migela de Unamano maģisko romānu "Migla", pēc Konana Doila motīviem veidotās "Bāskervilu leģendas", Mihaila Bulgakova "Jaunā ārsta piezīmes", Jāņa Jurkāna "Pulkstenis ar dzeguzi" un citus. Savukārt Maskavas režisors Kirils Serebreņņikovs Latvijas Nacionālajā teātrī plāno iestudēt Raiņa sapņus, kas balstīti uz tautas dzejnieka darbu motīviem.

Pavisam gaidāmi 12 jauniestudējumus.  Pirmie teātra mēģinājumi sāksies 6.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti