Laiviņa: «Homo Novus» šogad izpelnījies lielu starptautisku interesi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Festivāls „Homo Novus” ir iebalsots Baltijas top-10 rudens notikumos un tāpēc festivālam ir tik daudz ārvalstu viesu, cik nav bijis nekad iepriekš, Latvijas Radio raidījumam „Kultūras Rondo” intervijā pastāstīja festivāla direktore Gundega Laiviņa.

„Mums ir tik daudz ārzemju viesu, kā nekad iepriekš,” uzsvēra Laiviņa. „Patiešām labu festivālu direktori brauc skatīties „Pēdējo humāno telpu”, brauc skatīties latviešus. Ir liela interese par Valteru Sīli, par Vladislavu Nastavševu. Starptautiska interese pēc pēdējām latviešu skatēm.”

Kopumā festivālā ir iesaistīti 230 cilvēki. Tas ir vairāk nekā jebkad, - norādīja festivāla direktore Gundega Laiviņa.

Tas ir jauki, ka lielākā daļa no tiem, īpaši brīvprātīgie un organizatori ir vecumā zem 25, un strādā brīnišķīgi un tic teātrim,” pastāstīja Laiviņa.

Kā iepriekš ziņots, festivāls šogad norisināsies no 2. līdz 8. Septembrim. „Homo Novus” programmā šogad būs trīs sadaļas – viesizrādes, izrāžu programma, kurai dots nosaukums "Pilsēta un daba"" un festivāla desmitgadei veltītu 11 pašmāju mākslinieku jaundarbu kolekcija "Pēdējā humānā telpa".

Programmā "Pilsēta un daba" apvienoti četri darbi, kuros atklātas pilsētas un dabas attiecības, mijiedarbe un konflikti gan fiziskajā telpā, gan ikvienā no mums, bet viesizrāžu sarakstā ir septiņi darbi: itāļu rakstnieka, režisora, scenogrāfa, gaismu, skaņas un kostīmu mākslinieka Romeo Kasteluči izrāde “Par Dieva dēla sejas koncepciju” , Ruandas radio stacijas 1994.gadā izskanējušas divu stundu garas pārraides rekonstrukcija “Naida radio”, ko veidojis režisors Milo Rau, Filipa Kena izrāde „Serža efekts” un urbānā pasaka “Purva klubs”, kas veltīta „Vivarium Studio” desmitajai jubilejai, britu žonglieru apvienības „Gandini Juggling” izrāde „Lupatās”, itāļu režisoru grupējuma „Kinkaleri” projekts „Fake For Gun No You” no darbu sērijas „All!” un vairāku starptautisku teātra festivālu kuratoru izrāde, kurai dots atbilstošs nosaukums - “Kuratoru izrāde”.

Savukārt „Pēdējās humānās telpas” veidošanā iesaistīti režisori Andrejs Jarovojs, Pēteris Krilovs, Viesturs Meikšāns, Vladislavs Nastavševs un Valters Sīlis, scenogrāfi Izolde Cēsniece, Monika Pormale un Reinis Suhanovs, apvienības „umka.lv” un „Nomadi”, kā arī modes mākslinieki „mareunrol’s”, tehniskais režisors Pēteris Brīniņš, bet to producē Linda Pēterkopa un Latvijas Jaunā teātra institūts.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti