Jaunatnes teātrim jaunas telpas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Jaunatnes teātris jauno sezonu sāk jaunā mājvietā. Pateicoties privātai iniciatīvai, renovētas un teātra vajadzībām pielāgotas jaunas telpas Ulmaņa gatvē 1, kurās jau nākamās nedēļas beigās uz izrādēm tiks aicināti skatītāji.

Rīgā, Pārdaugavā, ēkā, kur kādreiz bija Ceļu pārvalde, tagad iekārtots Jaunatnes teātris, kas nomnieku un Zinātņu akadēmijas tiesvedības dēļ šeit pārcēlies no kādreizējās koncertzāles “Rīga”. Darbi šeit rit pilnā sparā, lai 17. septembrī uzņemtu skatītājus. Skatītāju zālē, kurā ir vairāk par 400 vietām, tiks piedāvātas gan jau iestudētās izrādes, gan jauniestudējumi.

"Repertuārs, ko varētu piedāvāt jauniešiem, ir ļoti nabadzīgs šobrīd, tāpēc mēs, protams, domāsim arī par jauniešiem, par padsmitgadniekiem, par skolniekiem. Mēs pielasīsim repertuārā izrādes, kas varētu viņus interesēt, runāt par lietām, kas viņus interesē, un par problēmām, kas viņus skar," saka režisors Jānis Mūrnieks.

Jaunatnes teātris darbosies kā projektu teātris, katram jauniestudējumam piesaistot citu aktieru trupu. Jaunatnes teātra telpās darbosies arī teātra Jauno aktieru studija, kurā bērni un jaunieši no piecu līdz 20 gadu vecumam profesionālu pasniedzēju vadībā varēs apgūt aktiermākslu un gūt pieredzi, piedaloties jauniestudējumos.

"Mēs plānojam iestudēt “Emīlu un Berlīnes zēnus” ar brīnišķīgo Zigmara Liepiņa mūziku, kas bija 1979. gadā Nacionālajā teātrī, un tad nākamais iestudējums būs vairāk tieši jauniešu auditorijai, es teiktu, vidusskolniekiem – darba nosaukums ir “Mīļo skolotāj”, bet īstenībā tā ir izrāde par to, līdz kam var novest mūsdienās jauniešu visatļautība," turpina režisors.

Sezonu gan Jaunatnes teātris sāks ar jau zināmiem iestudējumiem – izrādi “Un atkal Pifs”, Jura Kulakova muzikālo izrādi “Mazais Princis” un Margaritas Stārastes pasakas varoņa “Kraukšķīša piedzīvojumiem”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti