Jaunais Rīgas teātris durvis vērs jūlijā ar pirmizrādi «Krizantēmas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc deviņu mēnešu pārtraukuma Jaunais Rīgas teātris vērs durvis skatītājiem, piedāvājot iepriekšējo sezonu izrādes un jauniestudējumus, informēja teātra pārstāvji. 9. jūlijā pirmizrāde JRT Lielajā zālē gaidāma režisora Gata Šmita izrādei “Krizantēmas”.

Pēdējo reizi Jaunā Rīgas teātra (JRT) telpās Miera ielā 58a izrāde tika spēlēta 2020. gada 8. novembrī. Ar Covid-19 saistīto ierobežojumu dēļ deviņus mēnešus izrādes klātienē nenotika, bet darbs pie jauniestudējumu tapšanas turpinājās. Jūlijā JRT skaitītājiem būs iespēja atgriezties JRT Lielajā un Mazajā zālē.

Jūlijā teātris piedāvās izrādes no iepriekšējām sezonām – “Dieviņš pillā”, “Ziedonis un Visums”, “Dukši”, “Latviešu mīlestība”.

Savukārt 9. jūlijā pirmizrādi piedzīvos Gata Šmita jauniestudējums “Krizantēmas”. Izrāde ir balstīta Barbaras Pimas romānā “Same Tame Gazelle”. Romāns publicēts 1950. gadā un, kā atzīmēja teātrī, ir atzīts par vienu no britu 20. gadsimta rakstniecības augstākajiem sasniegumiem. Stāsts par divām neprecētām māsām, kuras dzīvo nelielā provinces ciematā un katra savā veidā ir apsēstas ar vietējo garīdzniecību. It kā nenozīmīgi ikdienas dzīves notikumi kādā Anglijas ciematā autores redzējumā iegūst episkus apmērus un stāsta par dzīves aizkustinošo un neparedzamo dabu. Izrādes scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Keita. Lomās: Sandra Kļaviņa, Baiba Broka, Elita Kļaviņa, Andris Keišs, Jana Čivžele, Jānis Skutelis, Regīna Razuma, Gundars Āboliņš, Dāvids Pētersons.

Vasaras laikā JRT plāno skatītājiem piedāvāt vēl divus jauniestudējums. Uldis Tīrons gatavo izrādi “Klāvas tantes skūpsts” pēc Venedikta Jerofejeva poēmas “Maskava – Gailīši” motīviem. Savukārt augustā pirmizrāde iecerēta Pētera Krilova izrādei “Dublinieši Miera ielā”, kas tapusi pēc īru rakstnieka Džeimsa Džoisa stāstu krājuma “Dublinieši”. Par jauniestudējumu pirmizrāžu datumiem informācija vēl sekos.

Visas JRT izrādes jūlijā tiek organizētas ar atvieglotiem drošības pasākumiem – tās var apmeklēt tikai vakcinēti un/vai Covid-19 pārslimojuši skatītāji, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti