Ģertrūdes ielas teātris svin piecu gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 6 mēnešiem.

Ar izrādes "Männersache" video ierakstu pirmdien, 27.oktobrī, plkst. 19 Ģertrūdes ielas teātris svinēs dzimšanas dienu.

27.oktobrī aprit tieši pieci gadi, kopš Ģertrūdes ielas 101a namā notika pirmā izrāde - slovēņu horeogrāfa Branko Potočana veidotā fiziskā teātra izrāde "Männersache" ar latviešu dejotāju, aktieru un mūziķu līdzdalību. Tieši ar šo darbu aizsākās Ģertrūdes ielas teātris, kas piecu gadu laikā ir kļuvis par stabilu vērtību Rīgas laikmetīgās mākslas dzīvē un vietu, kur skatītājiem ir iespēja iepazīties gan ar pašmāju, gan ārvalstu mākslinieku veidotajām izrādēm, koncertiem, lekcijām, kā arī citiem pasākumiem.

Ģertrūdes ielas teātris piecos darbības gados producējis un līdzproducējis 22 izrādes, kurās piedalījušies un kuras veidojuši vairāk nekā 100 mākslinieki. Teātrim ir plaša starptautiskā pieredze, ar 26 izrādēm viesojoties 12 dažādās valstīs: Francijā, Igaunijā, Itālijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Krievijā, Moldovā, Vācijā, Polijā, Slovēnijā, Somijā un Zviedrijā.

Šobrīd Ģertrūdes ielas teātra pamatprogrammu veido jau skatītāju iemīļotas izrādes - "Āda", "Leģionāri. Diskusija ar kaušanos", "Pasaka par Gardeguni", kam pēdējās sezonās piepulcējušās izrādes "Dzīvot dzīvi" un "Heavy Metal". Novembrī gaidāma režisora Andreja Jarovoja veidota Antona Čehova lugas "Tēvocis Vaņa" versija fiziskā teātra estētikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti