Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos horeogrāfes Janas Jacukas solo izrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT) 16. jūnijā notiks pirmizrāde horeogrāfes un dejotājas Janas Jacukas solo izrādei “Baiļu rutīna”, medijus informē teātrī.

“Es baidos, ka šodiena var neizdoties,” izrādē saka Jana Jacuka un ieved trauslā pasaulē, kur bailes nav vājuma pazīme, bet izdzīvošanas metode ikdienā, attiecībās, mājās, darbā, uz ielas. Teātrī skaidro: “Baiļu rutīna ir kļuvusi par Janas ikdienas dzīves sastāvdaļu, bet vai tā tam būtu jābūt? Cik pasargāta jūtas jauna sieviete pieaugot? Kā drošākā vieta var kļūt par bīstamāko? Par ko mēs runājam un par ko klusējam? Horeogrāfes Janas Jacukas solo darbs ir personisks jaunas sievietes stāsts par “vājā” dzimuma pasauli.”

  • Teksta autore, horeogrāfe, izpildītāja: Jana Jacuka
  • Dramaturģijas konsultante: Laura Stašāne
  • Skaņa: Normunds Balodis
  • Gaisma: Dina Beināre 
  • Plakāta foto: Sandra Jascherica

Par mākslinieci

Jana Jacuka 2018. gadā absolvējusi LKA Laikmetīgās dejas mākslas programmu. Nominēta “Dejas balvai 2017/2018” kategorijā “Laikmetīgās dejas dejotāja/s” un “Spēlmaņu nakts 2018/2019” balvai kā “Gada kustību mākslinieks” par izrādi “Mumu”. Kā dejotāja Jana Jacuka piedalās izrādēs “Manu acu tulkojums” (horeogrāfe Alise Madara Bokaldere, 2018), “Bedre” (horoegrāfe Sintija Siliņa, 2018), “Labrys” (horeogrāfi Krišjānis Sants, Ieva Gaurilčikaite, 2019); kā horeogrāfe sadarbojas ar režisoru Viesturu Kairišu (“Mumu” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, “Baltiešu gredzens” Nacionālajā teātrī, koncertiestudējums “Vestsaidas stāsts” Cēsu mākslas festivālā). Ar solo izrādi “Viss būs labi” (2019) Jana Jacuka piedalījās LJTI un “Dirty Deal Teatro” jauno horeogrāfu projektā “Ārējais klimats/iekšējais laiks”. Tāpat Jacuka piedalās ĢIT izrādē “Situāciju komēdija” (rež. Vsevolods Ļisovskis, Krievija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti