Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar RAKUS galveno speciālisti dzemdniecībā un ginekoloģijā Daci Rezebergu

"Spēles ar Jūliju"- kaislību stāsts

FOTO: Manipulēšana, pakļaušanās un «Spēles ar Jūliju» uz Dailes teātra skatuves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dailes teātra Mazajā zālē 17. martā pirmizrādīs iestudējumu "Spēles ar Jūliju" Viestura Meikšāna režijā. Izrādes dramaturģijai izmantota Berlīnes Vācu teātra izrādes "Miss Julie" teksta versija, kuru veidojis Romāns Dolžanskis, iedvesmojoties no Augusta Strinberga lugas "Jūlijas Jaunkundze" sižeta, informēja teātra pārstāvji. 

Režisors Viesturs Meikšāns par izrādes ieceri atklāja: "Pēdējos gados tieši šī luga Romāna Dolžanska versijā ir ļoti populāra Eiropā. Turklāt šobrīd tās tēma ir aktuāla – manipulēšana un pakļaušanās, upuris un varmāka. Šīs tēmas ir izrādes pamata kodols."

Dramaturga un rakstnieka Romāna Dolžanska jaunā versija ar panākumiem debitējusi Vācu teātrī Berlīnē. Kā norādīja teātrī, Dailes iestudējuma pamatā tiek izmantota Dolžanska adaptācija un tā paver kritisku skatu uz mūsdienu saziņas tehnoloģiju manipulēšanas iespējām ar cilvēka instinktiem. Viesturs Meikšāns Dolžanska versiju papildinājis ar savu redzējumu, tostarp tēlu traktējumā. Izrādē aktieri izspēlē jaunu cilvēku attiecību neprātu un iesaistīto manipulēšanu vienam ar otru atriebības, pārākuma vai aprēķina dēļ.

Izrādē piedalās aktieri Ieva Segliņa, Lauris Dzelzītis, Anete Krasovska, Kārlis Arnolds Avots. Režisors un scenogrāfs – Viesturs Meikšāns; kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa; komponiste – Bernadete Tarra (Bernadett Tarr); gaismu māksliniece – Māra Vaļikova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti