Rīta Panorāma

Intervija ar tieslietu ministru Jāni Bordānu

Rīta Panorāma

Rīt jau trešo gadu atzīmēs bērnu rehabilitācijas dienu Grīziņkalnā

"Nepanesami ilgi apskāvieni"- dzīve piemēslotā pasaulē

FOTO: Atkočūns Dailes teātrī iestudējis izrādi «Nepanesami ilgi apskāvieni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Režisors Rolands Atkočūns sagatavojis pirmo jauniestudējumu Dailes teātra 2019./2020. gada sezonā - Ivana Viripajeva “Nepanesami ilgi apskāvieni”. Pirmizrāde – 2019. gada 18. septembrī Mazajā zālē, informē teātris.

“Ir tāda sajūta, it kā mēs dzīvotu viltotā plastmasas pasaulē, kur neviens neko nejūt un nekas nenotiek tā, kā vajadzētu. Pasaulē, kuru Dievs kā nevajadzīgu ir izmetis mēslainē. Pasaulē, kas ir veidota no ļoti lēta materiāla. Kā kopija no īstās, reālās dzīves. Cilvēku prāts ir piesārņots kā miskaste – ar bailēm un kompleksiem. Lai to kompensētu, vajag arvien vairāk baudas. Vairāk un vairāk. Kāda ir šādas nekvalitatīvas dzīves jēga? Kas cilvēkam ir jādara, lai sajustu, ka viņš ir dzīvs? Katram nākas izdzīvot savu elli. Taču, ja ellē var ieiet, tad no tās noteikti var arī iziet. Visur, kur ir ieeja, ir arī izeja,” teikts izrādes aprakstā.

Izrādē lomas atveido Artūrs Skrastiņš (Čārlijs), Ieva Segliņa (Emmija), Inita Sondore (Monika) un Kaspars Dumburs (Krištofs). Iestudējuma režisors ir Rolands Atkočūns, skatuves noformējumu veidojis scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus radījusi māksliniece Ilze Vītoliņa, bet gaismu noformējumu – Māra Vaļikova. Lugu no krievu valodas tulkojusi Agnese Rutkēviča.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti