Dramaturgs Jānis Balodis: Ja tu neej balsot, izvēli izdara cits tavā vietā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ja gribam savu valsti, mums ir jāpiedalās tās būvēšanā - tā dienā, kad Latvijā notiek 12.Saeimas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio saka jaunais dramaturgs Jānis Balodis, kurš savos darbos analizē procesus sabiedrībā.

Jāņa Baloža vārds daudziem labi pazīstams no izrādes „Nacionālais attīstības plāns”, kurā viņš asprātīgi apspēlē Latvijas galveno attīstības plānošanas dokumentu un sabiedrības attieksmi pret to. Kādas ir jaunā dramaturga pārdomas par Latvijas sabiedrību šodien, vēlēšanu laikā, kādēļ ir svarīgi doties balsot un vai ir viegli sekot politiķu darbiem un programmām - par to Jānis Balodis intervijā Mārai Rozenbergai.

"(..) Liekas, ka mazāk baidīšana notiek. (..) Par dažiem tomēr ir skaidrs par nostāju un principiem, un ir iespēja izvēlēties. (..) un, ja tu neej balsot, cits izdara izvēli tavā vietā. Šis mirklis arī ģeopolitiski ir svarīgs. Mani biedē, ka kaut kādu  apdraudējumu rezultātā varam palikt aizvien noslēgtāki un konservatīvāki. Es ietu [balsot], lai tas neturpinātos - bet lai sabiedrība paliktu atvērta. Ja saka - mums nepatīk Krievijas politika, bet et daudzās partiju nostādnēs un programmās ir ierakstītas lietas, kādas īsteno tur, Krievijā... (..)," savas pārdomas pauž Balodis.

Dramaturgs domā, ka mūsu sabiedrība ne īpaši vēlas padziļināti pētīt sevi, lai attīrītos, uzlabotos, attīstītos. Viņaprāt, daudzi vēlas dzīvot tā, "lai viņiem nebūtu saskarsmes ar valsts struktūrām". Un tad rodas jautājums - kas ir valsts, kāpēc tai jābūt?

Balodis stāsta, ka sabiedrības pētīšanai un pārvēršanai teātra valodā laiks ir pateicīgs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti