«Dirty Deal Teatro» izrādē Maskavā aicina izvest karaspēku no Ukrainas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar izrādi “Nacionālais attīstības plāns” 5.martā atklājot festivāla “Zelta Maska” sadaļu “Jaunā luga" Maskavā, "Dirty Deal Teatro" aicināja izrādes skatītājus Maskavā iestāties par Krievijas Federācijas karaspēka izvešanu no Ukrainas.

Izrādes beigās Jānis Balodis uzrunāja skatītājus ar šādu tekstu:

Ir mākslas darbs un ir konteksts, kurā darbs rodas. Šo darbu raksturo kritika Latvijas un Eiropas Savienības politikai. Un es esmu priecīgs, ka šīs kritikas dēļ Latvija un Eiropas Savienība nav pārstājusi mani atbalstīt kā mākslinieku. Un ir konteksts šodien un šeit Maskavā, kad, ņemot vērā notikumus Ukrainā, ir grūti kritizēt Latviju un Eiropas Savienību, jo mana kritika var kļūt par daļu no kopējās Krievijas valdošās varas kritikas Latvijai un Eiropas Savienībai.”

Pēc tam Balodis citēja Sandras Veinbergas rakstu “Tikai 1 bizness” un aicināja pēdējo izrādes priekšnesumu izpildīt tos, kuri ir par Krievijas karaspēka izvešanu no Ukrainas.

Aicinājumam atsaucās puse skatītāju; viena ceturtdaļa uzreiz pameta zāli un viena ceturtdaļa palika noskatīties izrādi, lsm.lv pavēstīja "Dirty Deal Teatro" pārstāvji.

Diskusijā pēc izrādes viens cilvēks publiski stāstīja, ka viņas ģimenei ir bail un pirmo reizi dzīvē viņi domā par emigrāciju no Krievijas. Pēc diskusijas vēl vairāki cilvēki privātās sarunās atzina, ka ir satraukti un nobijušies par esošo situāciju Ukrainā un Krievijā.

"Dirty Deal Teatro" ar izrādi “Nacionālais attīstības plāns” jau viesojies Stokholmā (Zviedrija), Pēterburgā (Krievija), Kauņā (Lietuva) un daudzviet Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti